vehanen

Menestyksen avaimet

Pitkän työhistorian tehneessä yrityksessä tunnetaan menestyksen resepti: kaikkein tärkeintä ovat luotettavat työntekijät ja rehellinen toiminta – alan ankarasta kilpailusta huolimatta.

Kun Martti Vehanen aloitti purku- ja maanrakennustöiden urakoimisen toiminimellä, olivat suunnitelmat selkeät: – Tarkoitukseni oli opettaa homman pojilleni ja pyörittää pientä perheyritystä yhdessä heidän kanssaan. Parikymmentä vuotta myöhemmin tilanne on kuitenkin hieman toinen. Kun toiminta lähtikin kasvamaan hurjaa vauhtia, vaihtui yritysmuoto osakeyhtiöksi ja omien poikien lisäksi Maanrakennus ja Purkutyö Vehanen Oy:n palveluksessa toimii tällä hetkellä lähemmäs 30 työntekijä

Hyvät miehet töissä

Kuten yrityksen nimestäkin käy ilmi, kuuluu sen toimialaan kattava valikoima purku- ja maanrakennustöitä. Laadukkaasta toiminnasta kertovat referenssikohteet, joita on vuosien saatossa ehtinyt kertyä monia. – Olemme tehneet paljon töitä esimerkiksi Åbo Akademille. Tällä hetkellä puolestaan urakoimme purkutöiden merkeissä Turun oikeustalolla, Vehanen luettelee.

Menestyksen taustalta löytyy osaava ja luotettava henkilökunta: – Meillä on tunnetusti aina hyvät miehet töissä ja pysymme sovituissa aikatauluissa, yrittäjä kertoo.  Vaikka yritys tekee pääsääntöisesti urakkatöitä, voivat rakennusliikkeet tai taloyhtiöt tarvittaessa saada heidän kauttaan kiireapua myös tuntipalkalla. Pitkäaikaisimmat asiakkaat tuntevat yrityksen työntekijät jo nimeltä ja saattavatkin pyytää tiettyä henkilöä tiettyyn työtehtävään.

Kilpailun nurja puoli

Pitkän uran tehnyt Vehanen uskoo, että Varsinais-Suomesta löytyy työsarkaa myös tulevaisuudessa. Taloustilanteesta johtuen toiminta alalla on ollut viime aikoina hieman normaalia hiljaisempaa ja kilpailu yritysten kesken siksi kiristynyt. Työn teettäminen on nyt halpaa, mutta kilpailulla on myös huonot puolensa. Vehanen on huomannut, että vaikea tilanne on aiheuttanut mm. ikävää kyräilyä alan yritysten kesken. – Me emme ole halunneet lähteä siihen mukaan, vaan voimme edelleenkin tervehtiä tuttua yrittäjää kadulla, vaikka hän olisikin meidät hintakilpailussa voittanut.