Lattiamateriaalien lisäksi RTV-Yhtymän valikoimiin kuuluvat kodin muut pintamateriaalit, kuten maalit, tapetit, kaakelit ja laatat keittiö- ja kylpyhuonekalusteet.

Merkityksellistä maanrakennusta

Valtakunnan ympäristömääräykset ovat vieneet Maanrakennus Ilkka Rantalan urakoimaan luonnonkauniiseen Ruissaloon yhdessä alueen vesiosuuskunnan kanssa. 

Kun on toiminut maanrakennusalalla vuosikymmeniä, voi saada hoidettavakseen myös ympäristön kannalta merkityksellisiä maanrakennuskohteita. Maanrakennus Ilkka Rantalalle tällainen on Ruissalon vesiosuuskunnan kanssa toteutettava  kunnallistekniikkahanke. Yritys vastaa meneillään olevasta urakasta kokonaisvaltaisesti, ja se toimittaa alueelle viemärit, vesijohdot sekä kaapeliputken.

– Yhdessä pumppaamon kanssa liitämme putket sitten paineviemäriin, joka yhdistetään kaupunkiverkkoon. Samalla liitämme kaupunkiverkostoon vesijohdot, jotka viedään alueen taloille. Suunnitelman takana ovat ympäristömääräykset sekä alueen luonnon säästäminen. Tämä toteutuu, kun kaikki jätteet ohjataan kaupunkiverkkoon, Maanrakennus Ilkka Rantalan toimitusjohtaja Ilkka Rantala avaa.

Mielenkiintoinen urakka toteutetaan kahdessa vaiheessa, jonka ensimmäisessä vaiheessa kaupunkiverkkoon liitetään kymmenen taloa ja toisessa kaksikymmentä. Kaupunkiverkkoon liitettävät kiinteistöt ovat Ruissalon alueella sijaitsevia ympärivuotisia asuntoja sekä kesämökkejä.

Vesiosuuskunnat merkittävä asiakasryhmä

Ilkka Rantalalla on vaikuttava kokemustausta vesiosuuskuntien kanssa työskentelystä, joista merkittävimpänä hän mainitsee Pöytyällä toteutetun urakan. Tuolloin Heikinsuon vesiosuuskunnan toimesta tuli yrityksen liitettäväksi sata kiinteistöä.

– Uskon, että tämänhetkisen Ruissalon kohteenkin olemme saaneet hoidettavaksemme kokemuksemme ansiosta. Olemme aina tehneet työmme hyvässä yhteistyössä osuuskuntien kanssa, ja uskon sen oleva merkittävä asia tekijää valittaessa, Rantala pohtii.

Yksin ei suinkaan Rantala ole urakoistaan selvinnyt, vaan mukana on kulkenut myös yrityksen viisi muuta työntekijää muutaman luotettavan ja pitkäaikaisen aliurakoitsijan lisäksi. Vesiosuuskuntien lisäksi Maanrakennus Ilkka Rantala palvelee pienempiä rakennusliikkeitä sekä kuntia ja kaupunkeja. Kunnille yritys toteuttaa muun muassa erilaisia viemärien ja vesijohtojen korjauksia ja uusia kaava-alueita.

Vain parasta laatua

Ilkka Rantala oli vain 15-vuotias, kun hän lähti ensimmäistä kertaa kaivinkoneen kanssa ansiotöihin. Työkokemusta maanrakennustehtävistä on siis ehtinyt miehellä kertyä jo yli 30 vuoden ajalta. Rantala miettii hetken, kun häneltä kysyy yrityksen toiminnan ainutlaatuisuudesta.

– Olen aina sanonut omille pojilleni ja työntekijöilleni, että se vähä, mikä tehdään, tehdään niin hyvin kuin pystytään. Uskoisin myös, että tietynlainen luottamus on tullut ansaittua asiakkailta, kun aikataulut ja muutkin asiat ovat pitäneet. Meidän kaikissa töissämme on aina ollut myös 2,5 vuoden takuu.

Rantalalle on kunnia-asia pitää työkalusto nuorena ja toimintakykyisenä, jotta työmailla ei tapahtuisi yllättäviä tilanteita. Tämä onkin tarpeen, koska isännöintitoimistot ovat myös yritykselle tärkeä asiakasryhmä. Heille yritys toteuttaa muun muassa salaojituksia ja vesijohtoja kaikenlaisten muiden pihatöiden ohessa.