kustavinkunta_solidhouse2_web

Mieleenpainuvien elämysten Kustavi

Yhteensä 2074 saarelle ja luodolle levittäytyvä Kustavi on suosittu mökki- ja matkailukunta, jonka asukasmäärä nousee aina kesäisin vapaa-ajan­asujien myötä moninkertaiseksi. Kunnan noin 900 kilometriä pitkän rantaviivan varrelta löytyy jo yli 3000 kesämökkiä, mutta vapaatakin tilaa on vielä.

Kustavi tarjoaa asukkailleen ja kävijöilleen monenlaisia elämyksiä, kertoo kunnanjohtaja Veijo Katara. Saaristokunnan luonto on vertaansa vailla, kuten myös lukuisat historialliset nähtävyydet, joihin pääsee tutustumaan helposti vaikkapa opaskierrosten kautta. Vartsalan lossi, Isokarin majakkasaari, Katanpään linnakesaari tai keramiikkatuotteita valmistava Kustavin savipaja käsityöläiskylineen ovat vain murto-osa saaren vierailemisen arvoisista kohteista. Myös kulttuurin ystäville Kustavi on oiva matkakohde, sillä aina heinäkuussa kunnassa järjestetään Volter Kilpi-kirjallisuusviikko, joka kokoaa yhteen tuhansia kävijöitä nauttimaan kirjallisuudesta, musiikista, teatterista ja korkeatasoisista luennoista.

Kustavi on myös yritteliäs kunta, jonka palvelutarjonta kehittyy jatkuvassa vuorovaikutuksessa niin vakituisten kuin vapaa-ajan­asujienkin kanssa. Luonto, meri, historia ja mielenkiintoiset tapahtumat houkuttavat viettämään kesää ainutlaatuisessa saaristomiljöössä, mutta Kustaviin on helppo jäädä myös pysyvästi. Kunnan palvelut ovat lapsiperheitä ajatellen kattavat ja valokuituverkko mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn. Kaiken muun hyvän ohella myös Kustavin tuloveroprosentti on yksi Varsinais-Suomen alhaisimmista – vain 19,25 %.