Maalaus Pitkänen Oy tarjoaa kattavasti ulkomaalaus- sekä katon maalaus ja pinnoitustyöt yksityis-ja taloyhtiöasiakkaille.

Mieti, kannattaako talon­maalaus tehdä omin kätösin?

www.turunhuoltomaalaus.fi

– Kun ammattilainen hoitaa homman, saa työlle takuun. Moni ei nimittäin laske omalle työlle hintaa, kun suunnittelee tekevänsä maalausurakan itse. Suurin osa maalausurakasta on työtä, josta saa ulkopuolisen teettämänä myös kotitalousvähennyksen, Harri Pelkonen Maalaus Pitkäseltä muistuttaa.

Pelkonen tietää mistä puhuu, sillä hänen edustamallaan Maalaus Pitkäsellä on satojentuhansien neliöiden kokemus ulkomaalaustöistä. Maalaus Pitkänen Oy tarjoaa kattavasti ulkomaalaus- sekä katon maalaus ja pinnoitustyöt yksityis-ja taloyhtiöasiakkaille.

– Päätoimialuettamme ovat Turku ja Salo, mutta teemme suurempia töitä kauemmaksikin.

Helpota elämää – ota ammattilainen avuksi

Pelkosen mielestä omakotiasujan kannattaa käyttää maalausurakassa ammattilaista monestakin syystä.

– Silloin voi olla ainakin varma, että homma tehdään kunnolla alusta loppuun. Ja kun ammattilainen tekee työn, saa työlle myös takuun. Kannattaa myös muistaa, että maalausurakassa työn osuus on huomattavan suuri materiaalikustannuksiin verrattuna, joten kotitalousvähennyksestä saa ison hyödyn. Moni ei nimittäin laske omalle työlle hintaa, kun suunnittelee tekevänsä maalausurakan itse.

Suurin osa Maalaus Pitkäsen kohteista on puuverhottuja, mutta rapattujakin pintoja maalataan. Pelkonen kertoo, että nykymaaleilla talon huoltomaalausväli on noin 15-20 vuotta.

– Vesipohjaisten maalien huoltoväli on pidempi kuin öljypohjaisten. Öljymaalien pinta ”liituuntuu” vuosien saatossa, mikä tarkoittaa, että siihen tarttuu myös lika. Akrylaattimaaleilla pinta säilyy paremmin kirkkaana, Pelkonen opastaa.

Maalaus Pitkänen tekeekin maalaustyöt pääosin vesiohenteisilla maaleilla.

– Tärkeintä on, että maali on laadukas. Itselleni on tärkeää, että maalin toimivuudesta on meidän ilmasto-olosuhteissa riittävästi näyttöä. Vesi ja aurinkohan ovat lautaverhouksen pahimmat viholliset. Talojen eteläpäädyt ovatkin yleensä kaikkein kovimmalla rasituksella, koska ne altistuvat suoralle auringonpaisteelle ja vesisateelle. Räystäiden pituudellakin on merkitystä: mitä pidemmät räystäät, sitä parempana maalipinta pysyy.

Millä maalilla vanha pinta on maalattu?

Saneerauskohteissa on tärkeää todeta millä maalilla vanha pinta on maalattu.

– Öljypohjaisen maalin päälle voi maalata vesiohenteisella maalilla, mutta vesiohenteisen päällä ei voi käyttää öljypohjaista maalia. Helppo tapa todentaa pinta on pyyhkäistä kädellä vanhaa maalipintaa. Jos käteen jää vain likaa, on vanha pinta todennäköisesti vesiohenteinen. Jos sormenpäihin jää väriä, on pinta öljypohjainen. Tässä kannattaa olla tarkkana, sillä jos vesiohenteisen päälle maalaa öljymaalin, ei pinta kestä. Lopputulos voi olla pahimmillaan se, että koko ulkoverhouksen joutuu uusimaan. Maalin määrittämisessä ja valinnassa on toki muitakin oleellisia seikkoja kuin ohenne. Helpommalla pääsee, kun kutsuu meidät paikalle, Pelkonen vinkkaa.