Tilasuunnitteluun erikoistuneen sisustusarkkitehdin tarjoama konsultointi auttaa asiakasta tunnistamaan tilan mahdollisuudet.

Miksi kannattaa palkata tila­­­suunnittelija, sisustus­arkkitehti Wilhelmiina Kosonen?

Sisustusarkkitehti ja kalustesuunnittelija Wilhelmiina Kosonen rohkaisee ihmisiä käyttämään tilasuunnittelupalveluita asuntohankkeissaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämä tarkoittaa vaihetta, jolloin nykyiseen asuntoon harkitaan saneerausta tai ennen uuden asunnon ostamista. Tilasuunnitteluun erikoistuneen sisustusarkkitehdin tarjoama konsultointi auttaa asiakasta tunnistamaan tilan mahdollisuudet.

-Tilasuunnittelija osaa hahmottaa tilan potentiaalin, mitoituksen ja kalustettavuuden sekä tilan muuntautumismahdollisuudet.  Tilasuunnittelija näkee, voidaanko tilankäyttöä ratkaista luovemmin yhdistämällä eri toimintoja ja miten tila soveltuu käyttäjän tarpeisiin, kertoo Kosonen, joka omaa monipuolisen kokemuksen tila- ja sisustussuunnittelusta yksityishenkilöille ja yrityksille.

Kosonen on juuri etsimässä itselleen asuntoa, joten minkälaisiin asioihin suunnittelija kiinnittää huomiota asuntoa etsiessään ja minkälaisia vinkkejä hän antaisi lukijoille?

-Minulle henkilökohtaisesti tärkeintä ovat asunnon näkymät, luonnonvalo ja valon kulku tilassa sekä tilan yleinen tunnelma. Kannattaa katsoa asunnon yleistä arkkitehtuuria – voiko pohjassa joustaa, voidaanko esimerkiksi väliseiniä purkamalla tai siirtämällä toteuttaa helposti tilamuutoksia tai esimerkiksi saada integroitua kiintokalusteita osaksi seinärakennetta. Koti on tärkeä paikka ja sen vaikutusta meihin ei tulisi koskaan aliarvioida, Kosonen muistuttaa.