Mittasaneeraus hoitaa vesikattopinnoitukset ja puhdistukset Pirkanmaalta koko Etelä-Suomen alueelle.

Mittasaneeraus pesee katot, julkisivut ja pihat

Jos talosi katto, julkisivu tai pihakiveykset kaipaavat puhdistusta, kutsu paikalle koko Etelä-Suomen alueella toimiva Mittasaneeraus.

– Hoidamme vesikattopinnoitukset ja puhdistukset Pirkanmaalta koko Etelä-Suomen alueelle. Pääpalvelumme on tiilikattojen pesu, pinnoitus- ja puhdistustyö. Erotumme kilpailijoista siinä, että pesemme katot kuumalla, 60–80-asteisella vedellä ja olemme perheyritys. Kattotiilet saadaan palautettua alkuperäiseen lähtökohtaan. Poistetaan noki, rasvat, jäkälät ja sammalet kattopinnoilta sekä vesikourut puhdistetaan, toimitusjohtaja Petri Hämäläinen kertoo.

Kylmä vesi kuorii Hämäläisen mukaan kattotiilen pintaa, koska silloin joudutaan käyttämään kovaa painetta. Tiilen pinta kärsii, ja ainut vaihtoehto on tiilen uudelleenpinnoitus.

– Kuumapesu on sen sijaan hellävarainen tiilen pinnalle. Käytämme alhaista vesipainetta – pesun jälkeen käytämme A-Clean sammaleentuhoainetta, joka tappaa tiilen huokoisesta pinnasta sammaliston ja juuriston. Näin katon seuraava käsittely on vasta 10–15 vuoden päästä tiilen kunnosta riippuen. Puhdas, huollettu tiilikatto pidentää käyttöikää, kiinteistön arvo säilyy ja asumisviihtyvyys lisääntyy, Hämäläinen muistuttaa.

Kattopesun yhteydessä Mittasaneerauksen miehet tarkastavat myös katon yleiskunnon: tiilet ja läpivientien juurikappaleet vuotojen osalta.

– Jos vuotoja on, tiivistämme ne tarvittaessa. Puhdistamme myös sadevesijärjestelmät ja tarkistamme niiden liitokset. Tiilikaton kuivapuhdistusta harjaamalla emme suosittele, koska tiilen pintaan jää nokea ja likaa. Tällöin katolle jää valmiiksi kasvualusta tulevalle sammaleelle. Tiilikatto näyttää lähes samaan tapaan likaiselta kuin ennen puhdistusta sammaleesta.

– Peltikatoilla sovellamme samoja toimintatapoja. Puhdistamme peltikatot kuumalla vedellä ja pesuaineena käytämme panssaripesuainetta, joka poistaa irtonaisen maalin ja irrottaa lian peltipinnasta. Tämän jälkeen maalaamme peltikaton pinnan ruiskumaalauksella kahteen kertaan.

Kattopesu onnistuu, kun mittari on plussalla

Mikä on ihanteellinen ajankohta teettää kattopesu?

– Ainut mittari on lämpötila. Kun ollaan plussan puolella, kattopesu onnistuu – eikä lumikaan ole este. Yleensä maaliskuun lopusta marraskuun puoliväliin on ihanteellinen ajankohta. Homma hoituu helposti, sillä pesukoneita ei viedä katolle. Ainut mitä asiakkaalta tarvitaan, on kylmä vesi, sillä pesukoneet ovat kuumavesipesukoneita ja koneet ovat autossa. Voimavirrankin saamme omista aggregaateista, jos asiakkaalla ei ole voimavirtaa.

Laatua ja luotettavuutta

Hämäläinen kertoo, että talon ulkoverhous ja pihamaat suojataan hyvin kattopesun yhteydessä.

– Asiakas voi muutoinkin olla huoleti, sillä oikealla pesutekniikalla vältämme, ettei välikatolle mene vettä. Ratkaisevaa on veden oikea suunta, joka on ammattilaisen mittari. Meillä on omat, kotimaiset työntekijät ja kuulumme tällä hetkellä AAA:n luottokelpoisuusluokkaan sekä Suomen Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -yrityksiin. Olemme lisäksi Luotettava kumppani -yritys. Näin luomme laatua ja luotettavuutta.

Julkisivut ja pihakivetkin puhtaiksi

Mittasaneeraus pesee myös julkisivut ja ulkoverhoukset pintoja vaurioittamatta. Jos pihalla on puita, jotka likaavat talon kattoa, yrityksen oman ammattimetsurin ansiosta onnistuvat myös pihapuiden kaadot. Erikoisalaa ovat lisäksi kodin viemärikaivojen ja putkien puhdistukset ja huuhtelut, eli nekin onnistuvat näppärästi. Viemäriputkien puhdistusajan väli on noin 10 vuotta.

Hyödynnä kotitalous­vähennys!

Hämäläinen muistuttaa kotitalousvähennyksen eduista. – Sitä kannattaa hyödyntää. Meidän palveluthan ovat työvoittoisia. Asiakas saa kotitalousvähennyksestä merkittävän kustannusedun, joka työn osuudesta on 50 %.

Mittasaneeraus Oy suorittaa aina ennen työmaan aloitusta aloituskokouksen asiakkaitten kanssa. Myös lopputarkastus hoidetaan kuntoon, vasta tämän jälkeen Mittasaneeraus saa laskutusluvan.