Mobair valmistaa pieniä, jälkiasennettavia tuloilmalaitteita, joilla ulkoilma saadaan tulemaan etenkin kylmänä vuodenaikana sisätiloihin vedottomana ja hyvin suodatettuna.

Mobair ratkaisee sisäilma­ongelmat

www.mobair.fi

 

Raikas sisäilma on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Mobair-tuloilmalaitteilla voit ratkaista kunkin huoneen ilmanvaihto-ongelmat todella helposti.

Mobair Oy:n perusti 25 vuotta sitten LVI-suunnittelija Juha Tourunen.

– Johtavana ajatuksena oli alusta lähtien kehittää ratkaisu korvausilmaongelmaan, sillä se nousee pintaan erityisesti kylmänä vuodenaikana, Tourunen kertoo.

Hän on tuoteinnovaation isä. – Olen kehittänyt tuotetta vuodesta 1992. Vastaavaa tuotetta ei ollut, eikä ole edelleenkään markkinoilla.

Tuote onkin jalostunut vuosien myötä ja tällä hetkellä on meneillään seitsemäs versio. – Nyt sen kokokin on optimaalinen.

Vedoton ja puhdas tuloilma

Mobair valmistaa siis pieniä, jälkiasennettavia tuloilmalaitteita, joilla ulkoilma saadaan tulemaan etenkin kylmänä vuodenaikana sisätiloihin vedottomana ja hyvin suodatettuna. Tourunen kertoo, että rakennusten ilmanpoisto on järjestetty pesutiloista, WC:stä ja keittiöistä. Siksi huoneistoon tarvitaan vastaava määrä korvausilmaa ulkoa. Kun korvausilma tulee ikkunaraoista tai normaaleista korvausilmaventtiileistä, syntyy huoneistoon vedon tunne talvella. Mobair Oy:n kehittämät tuotteet poistavat vedon tunteen ja suodattavat samalla tehokkaasti ulkoa tulevan ilman.

– Olen kehittänyt tuotetta vuodesta 1992. Vastaavaa tuotetta ei ollut, eikä ole edelleenkään markkinoilla.

– Tuloilmalaitteemme on erittäin helppo asentaa kohteeseen kuin kohteeseen. Asentaminen onnistuu vartissa, joten kodin ilmanvaihdon saa kuntoon todella nopeasti ja vaivattomasti. Päätuotteemme soveltuu omakoti-, kerros- ja rivitaloihin. Isompia laitteita käytetään vanhojen koulujen ja päiväkotien saneerauksissa. Linjasaneerauksissakin niitä on jonkin verran jo käytetty, ja siellä laitteidemme potentiaali on todella merkittävä.

Sisäilman laadulla on merkitystä

Puhdas sisäilma tekee tilasta viihtyisämmän oleskeluun ja työskentelyynkin. Etenkin vanhoissa taloissa ilmanvaihto toimii usein puutteellisesti, mikä vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin.

– Sisäilman laatu vaikuttaa tiloissa oleskelevien ihmisten oloon ja virkeyteen. Mitä puhtaampaa ilma on, sitä paremmin voimme.

Energiapihi laite

Viimeisin Mobairin laitemalli on myös äärimmäisen energiapihi, sillä se kuluttaa sähköä vain yhden watin. Se tarkoittaa, että laitteen sähkönkulutus on jatkuvassa käytössä ainoastaan euron vuodessa.

– Normaalikokoiseen omakotitaloon tarvitaan 3-4 laitetta: olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin. Tuotepakkauksessa on mukana kaikki mitä tarvitaan.  Asiakkaat ovatkin olleet erittäin tyytyväisiä meidän tuotteidemme toimivuuteen, helppoon asennettavuuteen ja pieneen energiankulutukseen.