loimu_design_solid_house_300_CMYK

Moderni ulkotulisija edustaa skandinaavista käyttödesignia parhaimmillaan

Tutustu yritykseen www.loimudesign.fi

Pari vuotta sitten Joonas Ahti alkoi suunnitella omalle terassilleen modernimpaa ulkotulisijaa. Prototyyppi miellytti miestä siinä määrin, että hän päätti perustaa tuotteen ympärille oman yrityksen ja niin syntyi Loimu Design Oy, joka esitteli tänä syksynä Helsingin Habitare-messuilla kaksi terassitulisijaansa, Aavan ja Lumon.

Aavan ilmeestä vastaa Ahti itse, Lumo puolestaan on syntynyt yhteistyössä Ville Patrakan kanssa. Molempien mallien muotoilu on hyvin modernia ja pelkistettyä, minkä Ahti uskoo iskevän myös asiakkaisiin. – Tähtäämme aluksi kotimaan markkinoille, mutta toki katse siintää myös Eurooppaan, jossa skandinaavisella muotoilulla on jo pitkään ollut hyvä kaiku, mies kertoo.

Loimu Designin tulisijat on suunniteltu puun polttamiseen, mutta lisävarusteeksi on tarjolla myös kauniin keltaisella liekillä palavia bioetanolipolttimia. Suunnittelussa on korostettu ajatusta käyttödesignista: – Puhtaanapito on helppoa tuhka- ja säilytyslaatikoiden ansiosta. Tulisijaan kuuluu myös kunnollinen suojakansi, joka tekee siitä peitettynäkin kauniin, Ahti kuvailee. Biopolttimella varustettuna takka sopii myös esimerkiksi olohuoneeseen pimeitä talvi-iltoja lämmittämään.

Habitaressa esiteltävää Aavaa ja Lumoa on saatavilla sekä mattamustana että kiiltävän valkoisena. Tulevaisuudessa tuotekirjon on tarkoitus kuitenkin laajentua sekä värimaailman että lisävarusteiden osalta. Suunnitelmissa on myös kolmas tulisijamalli, joka julkistetaan mahdollisesti jo kevään 2016 aikana.