Almaco_solid-House_300_CMYK

Moduulit ovat tehokas tapa rakentaa

Vuodesta 1998 risteilyvarustamoita palvellut ALMACO Oy on Turussa perustettu ja ympäri maailman vaikuttava kokonaistoimittaja, joka työllistää kaikkiaan 235 henkilöä. Tällä hetkellä yrityksen toiminta kattaa meriteollisuuden lisäksi telakka- ja offshore teollisuudet viimeisimpänä aluevaltauksena maapuolen rakentamisen, jonka osaaminen on keskittynyt Turun yksikköön.

Idea modulaarisesta rakentamisesta tulee laivarakentamisen hektisyydestä. Kun aikataulut ovat tiukat, vaaditaan tuotteilta nopeaa valmistusta ja toimitusta, ja se onnistuu kätevästi modulaarisesti esivalmistetuilla tuotteilla. ALMACO on halunnut viedä samaa ajattelutapaa maapuolen rakentamiseen. Ensin yritys alkoi valmistaa ja toimittaa moduulikylpyhuoneita. Nyt moduulituote on jalostettu huoneisiin ja jopa kokonaisiin taloihin. Käynnissä olevista projekteista suurin on Bahamalle rakennettava kokonainen hotelli, jonne ALMACO toimittaa kaikki huoneet esivalmistettuina ja rakentaa yleiset tilat paikanpäällä. – Maapuolella toimitamme moduulirakenteita pääasiassa ulkomaille, kertoo maapuolen osaston johtaja Sebastian Lagerlöf.

Maapuolen rakentamisessa yrityksellä on kolme ydintuotetta: sisustusrakenteinen pre-assembly -huone, moduulikylpyhuone sekä täysmoduulihuone.. Huoneessa käytettävät materiaalit ovat asiakkaan vapaasti päätettävissä. – Moduulihuone voidaan tehdä niin valmiiksi kuin halutaan. Jopa niin valmiiksi, että irtohuonekalut ovat jo paikalla. Tällöin asennusvaiheessa ei tarvitse tehdä paljon muuta kuin kytkeä vedet ja sähköt, Lagerlöf sanoo.