A_J_laakeristo_solid_house_300_CMYK

Monipuolinen rakentaja

Satakuntalaista rakennusliikettä kiinnostaa monenlainen rakentaminen. Selvitimme millaisten projektien parissa yritys viime aikoina on toiminut ja mitä tulevaisuus puolestaan voi tuoda tullessaan.

Rakennus A&J Laakeristo Oy:n omistavilla veljeksillä Arto ja Jarkko Laakeristolla rakentaminen on verissä. – Suvussamme rakentamisella on pitkät perinteet, myös isämme toimi aikoinaan alan yrittäjänä ja tällä hetkellä oman firmamme toimitusjohtajana, Jarkko Laakeristo kertoo.

Oman perheen ohella veljesten rakennusliike työllistää yhteensä 15 Eurajoelta ja Raumalta kotoisin olevaa työntekijää. Kotimaisuus, laatu ja luotettavuus ovat Satakunnan alueella toimivan yrityksen ehdottomia valttikortteja. – Aikatauluissa ja budjeteissa on aina pysytty ja varmasti myös työn laatu puhuu puolestaan poikien lisää urakoita, pohdiskelee Laakeristo seitsemisen vuotta toimineen yrityksensä menestyksen salaisuutta.

Remontointia…

Rakennus A&J Laakeristo on vuosien saatossa toiminut niin asuntotuotannon, liikerakennusten, teollisuuden kuin julkisrakentamisenkin parissa. Mukaan on mahtunut myös yksityisille urakoituja omakotitaloja ja autotalleja aina aikataulujen salliessa. – Viime aikoina on riittänyt paljon koulujen ja päiväkotien saneerauksia, Jarkko Laakeristo kertoo.

Syynä oppilaitosten remontointiin ovat usein toimintaa häiritsevät sisäilmaongelmat, mutta myös kasvava tilan tarve. Haasteellisia kyseisistä kohteista tekee se, että toiminta jatkuu rakennuksessa usein myös remontin ajan, jolloin turvallisuuteen täytyykin kiinnittää erityistä huomiota.

Yksi viimeisimmistä Rakennus A&J Laakeriston valmiiksi saattamista kohteista on Luvian koulu, jonka oppilaita tervehtivät syksyllä täysin remontoidut tilat. – Rakennuksen 700 neliötä kattavista sisätiloista lähestulkoon kaikki meni uusiksi, vain runko ja väliseinät jäivät pystyyn, kertoo Laakeristo mittavasta remontista.

… ja uudistuotantoa

Oma asuntotuotanto muodostaa myös merkittävän osan rakennusliikkeen toiminnasta. Rivitaloja yritys on rakentanut Eurajoelle jo yhteensä neljä, ja uusi tonttikin on jo suunnitelmissa. Koska valmiit kohteet sijaitsevat lähellä palveluita ja keskustaa, ovat ne tavoittaneet ostajat hyvin. – Etenkin vanhempi ikäpolvi arvostaa myös asuntojemme helppohoitoisuutta, Laakeristo toteaa. Väljän ja runsaasti varastotilaa sisältävän asunto on helppo muokata omannäköisekseen, sillä pintamateriaalit ovat vapaasti valittavissa Rakennus A&J Laakeriston yhteistyökumppaneiden kattavista valikoimista.

Tulevaisuuden rakennushaaveista kysyttäessä Jarkko Laakeristo nostaa naurahtaen esille pilvenpiirtäjät. – No ei, suunta on toki hyvä pitää ylöspäin, mutta realistisempi tavoite lienee kerrostalot, mies toteaa vakavoituen. Puu kiehtoo yrittäjää materiaalina, mutta ajatus vaatii silti vielä hieman kypsyttelyä. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea Rakennus A&J Laakeristossa vielä keksitään.