putkiliike_juha_nurminen_solid_house_300_CMYK

Monipuolinen yrittäjä päätyi alalle lähes sattumalta

Tutustu yritykseen www.putkiliikenurminen.fi

Juha Nurmisesta ei pitänyt tulla putkimiestä mutta toisin kävi. Tällä hetkellä mies pyörittää Raumalla nimeään kantavaa yritystä, Putkiliike Juha Nurminen Oy:tä jo monetta vuotta ja nauttii työstään, vaikka haaveilikin alun perin jostain ihan muusta.

Tie putkimieheksi

Yrittäjyys Nurmisella ainakin on verissä, sillä jo lapsuudenkodista löytyi autokorjaamo. – Pienestä asti ajattelin, että vielä jonain päivänä minustakin tulee yrittäjä ja autokorjaaja isäni tavoin, mies muistelee. Nurminen suorittikin alan ammattitutkinnon Uudessakaupungissa, mutta valmistumisen jälkeen hän ei ehtinytkään perustaa omaa korjaamoa kun sai jo kutsun telakalle putkikorjauspuolelle. – Meitä harjoittelijoita oli silloin paljon ja olin varma, etten minä ainakaan tule valituksi. Lopulta kuitenkin työskentelin samoissa hommissa useita vuosia, Nurminen naurahtaa.

Jossain vaiheessa omasta korjaamosta haaveilleen miehen mitta tuli kuitenkin täyteen; hän laittoi haalarit naulaan ja ilmoitti, että putkitöitä hän ei ainakaan enää ikinä tekisi. Ei mennyt kuin pari päivää kun mies kuitenkin otti toisen putkiliikkeen työtarjouksen vastaan, ja sillä tiellä vierähtikin sitten lähes parikymmentä vuotta. Ennen oman yrityksensä perustamista Nurminen ehti luopua putkihommista vielä toiseenkin otteeseen, mutta niin vain ala veti miehen jälleen takaisin. – Autokorjaajaksi en ikinä päässyt, yrittäjä naurahtaa. Toisaalta suunnitelmien muutos ei tunnu häntä enää liiemmin harmittavankaan.

Täyden palvelun yritys

Tänä päivänä Putkiliike Juha Nurminen Oy tunnetaan alansa moniosaajana ja todellisena täydenpalvelun talona. Lähes tyhjästä pystyyn noussut yritys on kuluneina vuosina kasvattanut niin henkilöstöään kuin konekantaansakin. – Nyt meitä on firmassa yhteensä kymmenen miestä, ja kattavan maansiirtokaluston ansiosta voimme hoitaa haastavimmatkin hommat itse alusta loppuun, Nurminen kertoo. Asiakkaan ainoaksi tehtäväksi jääkin vain katsoa päältä, kuinka urakka valmistuu.

Myös putkiliikkeen palvelutarjonta yltää laidasta laitaan. – Hoidamme niin maansiirto- ja kaivuutyöt, putkien asennukset, valut, kuin lattialämmityksetkin, yrittäjä luettelee. – Kerran päädyimme jopa korjaamaan kuorma-auton nostolaitetta vaikka alun perin menimmekin putkihommiin, jatkaa hän nauraen. Aivan täysin ei putkimiehen siis ole tarvinnut luopua autokorjaajan unelmistaankaan.

Monipuolisuus on ehdottomasti yksi Putkiliike Juha Nurmisen valttikorteista. Töitä on riittänyt vaikeista ajoista huolimatta, sillä yrityksessä on tartuttu rohkeasti sellaisiinkin haasteisiin, joista moni muu on jo ehtinyt kieltäytyä.  – Aika skarppina joudumme kuitenkin koko ajan olemaan, eikä hengähtämiselle juuri löydy tilaa, mikäli haluaa pysyä ajan hermolla, yrittäjä tietää.

Raumalainen täyden palvelun putkiliike profiloituu vahvasti omistajaansa. Haastattelimme miestä, joka kertoili meille sekä yrityksestään että vaiherikkaasta matkastaan putkimieheksi.

Vaatimaton menestyjä

Vaikka Nurminen muuten jutteleekin iloisesti ja kertoo mielellään taipaleestaan alalla, ei hän menestyksestä huolimatta silti halua nostaa itseään jalustalle. – Haluan pysyä maanläheisenä, enkä paukutella henkseleitä, sillä olen edelleen ihan yhtä tavallinen ihminen kuin ennenkin, yrittäjä toteaa. Sama koskee myös hänen suhtautumistaan muihin: – Raha tai menestys ei saa määrittää kenenkään ihmisen arvoa, vaan jokainen on kohdattava samalla tapaa, pohdiskelee Nurminen. Aina kapasiteetin siihen riittäessä yrittäjä on pyrkinyt auttamaan ihmisiä vapaaehtoistyön kautta ja toimiipa hän aktiivisesti myös kunnanvaltuustossa. Iloista ja avointa miestä jututtaessa alkaakin pian tuntua siltä, että vaikka lapsuuden haaveet jäivät tavoittamatta, on hän ehkä saavuttanut jotain vieläkin suurempaa.