RH_haka_kiinteistöhuolto_solid_house_300_CMYK

Monipuolista kiinteistöhuoltoa

Turkulainen Haka Kiinteistöhuolto Oy tarjoaa asiakkailleen talonmiespalveluita jo lähes kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Toimenkuvaan kuuluu kaikenlainen kiinteistöhuolto, kuten lämmön valvonta, auraus, hiekotus ja pihojen puhdistus keväisin. – Teemme myös pieniä kunnostustöitä, ja mm. juuri äsken olin laatoittamassa pientä oleskelualuetta erään taloyhtiön pihalle, kertoo yrittäjä Raimo Hakamäki. Kiinteistöhuoltoyrityksen asiakkaat voivat luottaa myös siihen, että 24/7-päivystyksen ansiosta apua on saatavilla lähes milloin tahansa.

Asiakaskunta koostuu pääosin taloyhtiöistä, mutta mukaan mahtuu myös pienehköjä tehdasalueita, joiden kunnossapitoa yritys hoitaa. Eikä Haka kaihda pienimpiäkään hommia, vaan auttaa mielellään myös taloyhtiöiden yksittäisiä asukkaista vaikkapa vain reiän poraamisessa seinään.

Yrityksen lähes kolmenkymmenen toimintavuoden aikana moni asia on ehtinyt muuttua. Tekniikan määrä lisääntyy kiinteistöissä koko ajan, minkä vuoksi yhä isompi osa talonmiehenkin työpäivästä kuluu nykyään tietokoneen ääressä. Yrittäjä Hakamäki on kuitenkin panostanut ajan hermolla pysymiseen ja on esimerkiksi suorittanut talotekniikan perustutkinnon. Kilpailussa erottumisessa auttaa myös monipuolinen kiinteistöhuoltoon tarkoitettu koneisto, jonka hankkimiseen Haka on niin ikään satsannut paljon.

Kiinteistöhuollon jokapäiväiseen työskentelyyn on alkanut vaikuttaa myös ilmastonmuutos. – Talvet eivät ole enää yhtä varmoja kuin ennen, Hakamäki toteaa. Toista oli vielä vuoden 1997 kiirastorstaina, jolloin yrittäjä muistelee auranneensa päivän aikana metrin verran satanutta lunta.