muurausliike_sami-Vanne_solidhouse_300_CMYK

Muutokset myllertävät muurausalaa

Yrittäjä Sami Vanne pohdiskelee muurausalan tulevaisuutta hieman huolissaan. Urakoiden hinnat ovat laskeneet alas, etenkin pääkaupunkiseudulla ja Turussa toiminnasta vastaavat lähinnä ulkomaiset tekijät ja kotimaisten yritysten on välillä vaikea vastata kilpailuun, jossa raha menee yhä useammin laadun ja ammattitaidon edelle. Nykyään myös muuraustyöstä innostuneiden suomalaisten nuorten on yhä vaikeampi päästä alalle, sillä resurssit heidän kouluttamiseensa eivät riitä enää entiseen tapaan.

Haastavista olosuhteista huolimatta perheyritys Muurausliike Sami Vanne Oy luottaa edelleen täysin kotimaiseen työvoimaan. Vuodesta 1992 lähtien toimineen yrityksen palveluksessa on tällä hetkellä lähes 100 suomalaista muuraria, apuria ja villoittajaa. Toiminnan pääpaino on julkisten hankkeiden julkisivu- ja väliseinämuurauksissa sekä villoituksissa ja asiakkaita on kertynyt ympäri Suomea. Yrityksen vahvuus löytyy kokonaispalvelusta, sillä heidän kauttaan tulevat aina sekä materiaalit että itse työ.

Vaikka muurausala elääkin tällä hetkellä murroskautta ja tulevaisuuden näkymät saattavat vaikuttaa joskus synkiltä, löytää Vanne työstään myös positiivisia puolia: – Uusia haasteita tulee vastaan koko ajan, projektimme ovat monipuolisia ja reissuhommien myötä kaupungitkin vaihtuvat tiheään tahtiin. Vuoden 2015 aikana yrityksellä on ollut kohteita ympäri Suomea. Mm. Porissa, Vaasassa, Kokkolassa, Oulussa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Tampereella sekä pääkaupunkiseudulla. Hienointa on kuitenkin se, kun työssä pääsee näkemään oman kädenjälkensä. Muuraaminen on edelleen perinnetyötä, jota koneet eivät korvaa, ja siksi hyvällä muurarilla onkin syytä olla myös tiettyä ammattiylpeyttä.