Hyvinkään Levytyö metallisten myymäläkalusteiden valmistaja erottuu kilpailijoistaan asiakaskohtaisuudellaan ja kierrätystoiminnallaan.

Myymäläkalusteiden kierrätys on nouseva trendi

HVYINLEVY_160www.hyvinlevy.fi

 

Hyvinkääläinen metallisten myymäläkalusteiden valmistaja erottuu kilpailijoistaan asiakaskohtaisuudellaan ja kierrätystoiminnallaan.

Monet valtakunnallisesti toimivat ketjut haluavat myymäläkalusteidensa olevan nykyään ennen kaikkea vaihtokelpoisia, jolloin niiden liikuttelu myymälästä toiseen esimerkiksi sesongin mukaan onnistuu helposti. Toinen jatkuvasti nousussa oleva trendi on metallisten myymäläkalusteiden kierrätys.

– Metalli ei kulu ja hajoa käytössä niin helposti kuin esimerkiksi puu, vaan sitä voidaan hioa, putsata ja maalata uudelleen vastaamaan kulloistakin trendiä, kertoo metallisten myymäläkalusteiden valmistukseen erikoistuneen Hyvinkään Levytyö Oy:n toimitusjohtaja Sami Järvelä.

– Nykyään melkein kaikki ketjut tekevät jollain tasolla myymäläkalusteiden kierrätystä ja siitä on tullut merkittävä osa myös meidän toimintaamme. Kun vanhat kalusteet kunnostetaan uuteen uskoon, näyttävät ne myymälään tulessaan aivan vastavalmistuneilta, Järvelä tietää.

Kun katalogikalusteet eivät riitä

Kierrätystoiminta kuuluu vasta muutaman myymäläkalusteita toimittavan yrityksen palveluihin, eikä mittatilaustyönä valmistettavia tuotteitakaan löydä aivan kaikkialta.

– Kalustealalla on paljon isoja toimijoita, jotka valmistavat vakiomittaisia tuotteita suurella volyymilla. Jos valmiskalusteiden katalogeista ei kuitenkaan löydy juuri sellaista tuotetta kuin haluaisi, kannattaa asiakkaan tulla rohkeasti kysymään meiltä muista saatavilla olevista vaihtoehdoista, Järvelä kehottaa.

Hyvinkään Levytyö Oy valmistaa pääsääntöisesti kaikki tuotteensa mittatilaustyönä, joten myös mahdolliset designmuutokset onnistuvat joustavasti ja nopeasti.

Metalli ei kulu ja hajoa käytössä niin helposti kuin esimerkiksi puu.

– Käymme aina ensin läpi asiakkaan kalustetarpeen ja konsepti-idean, minkä jälkeen teemme tuotteelle valmistussuunnitelman. Jos asiakas kaipaa apua myös myymäläkonseptointiin, löytyy yhteistyökumppaneidemme joukosta siihen erikoistuneita yrityksiä, Järvelä kertoo.

Myös muita metallitöitä ja omaa innovointia

Vuonna 2011 perustetun Hyvinkään Levytyö Oy:n valmistamia kalusteita löytyy lukuisten eri ketjujen myymälöistä ympäri Suomen. Yrityksen asiakaskunta on pitänyt sisällään alusta alkaen myös suurimpia suomalaisia logistiikkayrityksiä. Vaikka räätälöidyt myymäläkalusteet muodostavatkin kaksi kolmasosaa Hyvinkään Levytyö Oy:n liikevaihdosta, tekee yritys metallista paljon muutakin.

– Valmistamme esimerkiksi sähkökaappeja ja itse suunnittelemiamme kattoturvatuotteita. Lisäksi meidänkin valikoimiimme kuuluu tiettyjä vakiomittaisia valmiskalusteita, kuten esimerkiksi ilotulitekaappeja, joita olemme valmistaneet koko yrityksen historian ajan, Järvelä kertoo.

Vielä tämän vuoden puolella markkinoille olisi tarkoitus tulla myös yrityksen uusin oman tuotekehityksen tulos eli kalustesarja hyötyajoneuvoille.

– Sarja pitää sisällään hyllyjä, vetolaatikostoja ja työtasoja, ja toivomme saavuttavamme sen avulla kasvua myös etenkin ensi vuodelle, Järvelä kaavailee