kotisun_solidhouse_300_CMYK

Nopea ja vaivaton putkiremontti on totta

Miltä kuulostaa käyttövesi- tai lämpöverkon putkiremontti, joka kestää muutaman päivän, jonka aikana vesi ei katkea eikä remontin alta tarvitse muuttaa pois? KotiSunin toteuttamana se on täyttä totta.

KotiSun Oy on perustettu vuonna 2006 Jyväskylässä. Ensimmäiset yrityksen tarjoamat palvelut olivat omakotitalojen huoltopalveluita. Yritys opittiin nopeasti tuntemaan asiakkaiden keskuudessa aidosti nopeasta ja pitkälle viedystä palvelumallista ja toiminta laajeni pikkuhiljaa valtakunnalliseksi. Nyt KotiSunin toimipaikkoja on jo 13 ympäri Suomen ja yhtiö työllistää reilut 200 työntekijää.

– Tavoitteemme on ollut alusta asti tehdä asumisesta huoletonta ja tarjota omakotitaloasujalle laadukkaita remontteja mahdollisimman helpolla. Olemme tänä päivänä Suomen johtava omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkoremontteihin erikoistunut yritys, jonka vahvuutena on asiakaslähtöisyys. Hyvä maine on kiirinyt ja meidät tunnetaan luotettavana ja asiansa osaavana toimijana ympäri Suomen. Meillä on ainoana Suomessa 30 vuoden takuu meidän järjestelmälle, Turun KotiSunin aluemyyntipäällikkö Juha Rintala kertoo.

Poissa silmistä, poissa mielestä

KotiSunin ydinosaamista ovat siis omakoti- ja rivitalojen käyttövesi- ja lämpöverkostoremontit avaimet käteen -periaatteella. – Pääkohteitamme ovat 1940 – 1990-luvulla rakennetut talot ja taloyhtiöt. Tällä hetkellä suurin osa kohteistamme on 1960 – 1980-luvulla rakennettuja taloja.

Koska putket ovat piilossa seinien ja lattioiden sisällä, niiden uusimiseen herätään useimmiten vasta siinä vaiheessa kun tapahtuu vesivahinko. – Putkiston uusimistarve kyllä tiedostetaan, mutta välttämättä asiaan ei osata tarttua eli poissa silmistä, poissa mielestä.

Helpot ja nopeat remontit

Putkiremontteihin liittyy myös paljon negatiivisia mielikuvia. – Me teemme sen asukkaille mahdollisimman helpoksi. Ensin käymme läpi nykyisen käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmän, jonka perusteella uusi putkisto suunnitellaan pintaan. Tästä syystä käyttövesiputkien uusiminen kestää vain 2 – 4 päivää. Uusi putkisto asennetaan ja vanha järjestelmä kytketään pois, tyhjennetään, kuivataan ja päät tulpataan ilman seinien tai lattioiden repimistä. Projekti on siis hyvin siisti ja nopea. Ja mikä parasta, vesi on asunnoissa poikki vasta viimeisenä päivänä muutaman tunnin ajan.

Rintala kertoo, että samalla kun tehdään käyttövesiremontti, voidaan uusia myös vesikalusteita, öljykattiloita tai lämminvesivaraajia.
– Voimme tarjota asiakkaille myös joustavan rahoituksen kaikkiin projekteihin.

KotiSun Lämpöverkkoremontti on puolestaan erityisesti vanhemmille omakotitaloille suunniteltu palvelupaketti. – Se on tarkoitettu asiakkaalle, joka haluaa teettää lämpöverkon uudistamisen mahdollisimman helposti, nopeasti ja alan kestävimmillä tarvikkeilla. Lämpöverkon uusiminen kestää myös noin 4 – 5 päivää ja se toteutetaan aivan samoin pinta-asennuksena ja avaimet käteen -toteutuksena.

KotiSun tekee lämpöverkon uusimisprojekteja paljon myös keskellä talvea. – Vaikka lämmöt joudutaankin hetkeksi katkaisemaan, tuomme asuntoihin sähköpattereita katkoksen ajaksi, joten asunnot pysyvät mukavan lämpiminä remontin ajan.