Nostopalvelu uusien haasteiden edessä

Jo muutamia vuosia kestänyt talouden laskukausi on vaikuttanut rakennusalan toimintaan merkittävästi. Useat alan yritykset ovat joutuneet sopeutumaan uuteen tilanteeseen muuttamalla toimintatapojaan tai lähtemällä mukaan hintakilpailuun. Nostopalvelu A. Pihajoki Oy:ssä ja Kurottajapalvelu TA Oy:ssä vaikean tilanteen ei ole silti annettu heijastua asiakaspalveluun, vaan pienen yrityksen vahvuuksia ovat edelleenkin mukautumiskyky ja joustavuus.

nostopalveluNostopalvelu A. Pihajoen tarina alkoi vuonna 1992, jolloin sen nykyinen yrittäjä Antti Pihajoki aloitti ajoneuvonosturitoiminnan. Vuonna 2011 toimintaan liittyi mukaan Kurottajapalvelu TA, jonka Pihajoki omistaa puoliksi yrityksen toimitusjohtaja Timo Virranheimon kanssa. Kuuden nosturin ja kuuden kurottajan kapasiteetilla hoituvat alan vaihtelevat toimet Turun talousalueella ja tarvittaessa kauempanakin. – Vahvuutemme on etenkin kurottajissa, jotka monipuolisuutensa vuoksi soveltuvat usein nosturiakin laajemmin muun muassa purkutyömaiden tehtäviin, yrittäjät kertovat.

Suuren kokonsa ja haasteellisuutensa vuoksi molempien koneiden kuljettamien perustuu ammattitaidon jatkuvaan ylläpitoon. Nosturit tulevat työmaille aina kuljettajineen, sillä niiden käyttö vaatii erityisen ammattitutkinnon. Alalle voi kouluttautua Forssan aikuiskoulutuskeskuksessa ja Suomen Nosturikoulutus Oy:ssä, ja Nosto- ja Kurottajapalvelut tekevätkin jatkuvaa yhteistyötä kyseisten oppilaitosten kanssa. Kurottajan sen sijaan voi vuokrata myös yksistään, mutta myös sitä kuljettava henkilö koulutetaan aina yrityksen toimesta.