jakarlanhuolto

Nuorta verta isännöintialalla

Tomi Lastuniemi on tuonut nuorta verta isännöintialalle jatkaessaan vuonna 1979 perustettua isännöinti- ja huoltopalveluita tarjoavaa Jäkärlän Huolto Oy:tä. Yritys palvelee 33 taloyhtiötä luonnonkauniissa Jäkärlässä ja huolehtii näin yli 1100 huoneistosta sekä 2700 asukkaasta. Rakennusmestarin koulutuksen omaava Lastuniemi jatkoi yritystä neljä vuotta sitten ja on pyrkinyt luomaan rennon tunnelman toiminnassaan. Asukkailta on tullut hyvää palautetta ystävällisestä palvelusta. – Asukkaiden on helppo tulla meille kun ilmapiiri on hyvä ja henkilökunta positiivista.

Monipuolinen toiminta pitää yrityksen työntekijät kiireisinä ja isännöinti- sekä huoltopalveluiden yhdistäminen on osoittautunut suureksi valtiksi. Isännöitsijälle ilmoitettu tieto taloyhtiön huoltotarpeista kulkeutuu saman tien huoltomiesten tietouteeen. Lisäksi yrityksen kohteet sijaitsevat sen läheisyydessä, mikä nopeuttaa palvelua entisestään.

Lastuniemi on tyytyväinen taloyhtiöiden hallituksiin, jotka selvästi osaavat asiansa ja ovat paneutuneet tehtäviinsä. Lisäksi asukkaat ovat suhtautuneet ymmärtäväisesti korjaustarpeisiin ja -töihin. Isännöitsijä toimii kanavana rakennusliikkeiden ja taloyhtiöiden välillä kilpailuttamalla rakennusalan palveluita. Trendinä on ollut vanhojen ja tuttujen yhteistyökumppaneiden käyttäminen, mikä on vaikeuttanut tilannetta uusille rakennusalan tulokkaille. – Pyrimme myös ottamaan huomioon uusia tekijöitä. Teemme usein valintamme puskaradion ja yrityksen historian perusteella. Hinta vaikuttaa toki valintaan, mutta tärkeämpää on löytää hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja luotettava kumppani. Päätös on kuitenkin loppujen lopuksi hallituksen käsissä ja valinta kohdistuu melko usein tuttuun ja hyväksi todettuun yhteistyökumppaniin.