- NL-Rakennuslaskenta Oy on täyden palvelun konsulttitoimisto rakennusalalla.

Olemme kaikkia asiakkaita varten

Turussa sijaitseva NL-Rakennuslaskenta Oy on Suomen johtava määrä- ja kustannuslaskentatoimisto. Insinööreistä koostuvassa tiimissä on hyvä yhteishenki.

NL-Rakennuslaskenta Oy on täyden palvelun konsulttitoimisto rakennusalalla. Päätyötämme on määrä- ja kustannuslaskenta, rakennuttaminen, työmaavalvonta ja erilaiset asiantuntijatehtävät. Rakennushankkeissa huolehdimme loppuun asti tilaajapuolesta ja yhteistyön sujuvuus varmistetaan. Asiakkaitamme ovat muun muassa rakennusliikkeet, kunnat ja kaupungit, vakuutusyhtiöt, kiinteistösijoittajat, taloyhtiöt ja yksityishenkilöt. Pyrimme palvelemaan asiakkaita laajasti, kertoo Nooa-hankkeen projektipäällikkö Harri Lempiäinen.

– Ravintola Nooan rakennuttamisen ja työmaavalvonnan lisäksi muita referenssikohteitamme ovat muun muassa eduskuntatalon peruskorjaushankkeen kustannuslaskenta, kauppakeskus Myllyn laajennuksen kustannuslaskenta ja -ohjaus, Turun Monitoimihallin sisäpuolisten muutostöiden rakennuttaminen ja valvonta sekä käynnissä oleva Kurittulan kouluhankkeen projektinjohto ja valvonta.

NL-Rakennuslaskenta vastaa asiakkaiden tarpeisiin ripeästi ja joustavasti

Suurin osa henkilökunnasta hoitaa määrä- ja kustannuslaskentaa, jossa on ajoittain laskettava mittavia hankkeita lyhyellä aikajänteellä.

– Muutamassa viikossa lasketaan läpi valtavia kohteita. Tällaisen kohteen saaminen määräajassa valmiiksi vaatii sitoutumista työntekijöiltä.

Määrä- ja kustannuslaskentapuolella tilauskirja täyttyy melkeinpä reaaliajassa, eikä tulevista töistä tiedetä juuri kuukautta pitemmälle.

Rakennuttamis- ja valvontahankkeita on käynnissä useita koko ajan. Hankkeet ovat sekä uudis- että saneerauskohteita. Hankkeiden koko vaihtelee suurista kauppakeskuskohteista omakotitaloihin.

– Rakennuttamiskohteissamme pyrimme hyödyntämään kustannushallinnan osaamistamme laadukkaassa budjetoinnissa, ja kustannusohjauksella pidämme hankkeet sovitussa budjetissa.

– Henkilöstö viihtyy, ja siitä pidetään hyvää huolta. Työntekijöitä kannustetaan ja arvostetaan. Vaihtuvuutta toimistolla ei juuri ole ollut. Toimistollamme on hyvä yhteishenki, ja kaikki auttavat täällä toisiaan. Kaikilla on työorientoitunut asenne tekemiseen ja kykyä joustaa tarvittaessa, Lempiäinen toteaa.

Tulevaisuuden tavoitteena maltillinen laajentuminen

Toimiston referenssilista on pitkä suurine ja pienine kohteineen, aina suurista kauppakeskushankkeista pian avattavaan Ravintola Nooaan. Asiakkaita ei kuitenkaan kategorisoida, vaan kaikki asiakkaat ja laskentatyöt ovat yhtä mieluisia, ja kaikkia halutaan palvella viimeisen päälle.

Tällä hetkellä NL-Rakennuslaskenta työllistää 17 henkeä. Maltillinen kasvu on tähtäimessä edelleen, sillä työsarka ei kesken lopu.

– Tulevaisuudessa tavoitteenamme on saada erilliset toimipisteet Helsinkiin ja Tampereelle, lisäksi esimerkiksi Vaasan alue kiinnostaa. Tällä hetkellä toimimme täältä Turusta käsin, asiakkaita meillä on kuitenkin paljon ympäri Suomea, erityisesti kasvukeskuksissa, Lempiäinen muistuttaa.

Rakentaminen on virkistynyt Turun seudulla, ja sama ilmiö on nähtävissä kautta maan. Myös NL-Rakennuslaskenta Oy:ssä tulevat näkymät tulkitaan valoisiksi ja työntäyteisiksi.