ergoopasteet

Opasteita ja mainoksia kaikkiin tarpeisiin

Turkulaisen Ergo-Opasteet Oy:n tuoterepertuaari on laajentunut 25 toimintavuoden aikana merkittävästi. Aikoinaan yritys lähti liikkeelle pelkästään opasteiden valmistamisesta, mutta nykyään vähintään puolet liikevaihdosta tulee mainoskylteistä ja -teippauksista. Toiminta-aluetta on erityisesti Varsinais-Suomi.

Vuosien saatossa karttuneen kokemuksen avulla yritys tarjoaa lähes kaiken alaan liittyvän palvelun. Laadukkaista materiaaleista ja kehittyneellä tekniikalla valmistetaan niin työmailla tarvittavat opaste- ja varoitustaulut, virastojen opastejärjestelmät, taloyhtiöiden kilvet kuin liikennemerkitkin. Mainostuotteissa tarjolla on erilaisia kylttejä, tarroja ja teippauksia kaiken kokoisten yritysten tarpeisiin. Ergo-Opasteet Oy pystyy tarjoamaan asiakkaalle koko prosessin suunnittelusta asennukseen.

25 vuoden aikana tekniikka on kehittynyt hurjaa vauhtia. Aluksi tuotannon avuksi saatavilla oli vain yksinkertaisia tarratekstileikkureita, mutta sittemmin valmistusta helpottamaan ovat tulleet grafiikkaohjelmien avustuksella toimivat teippileikkurit sekä myöhemmin erilaiset tulostimet. Tänä päivänä tulostaminen onnistuu kohtuulliseen hintaan lähes kaikille materiaaleille tarroista kankaisiin.

Yrittäjä Matti Sumiala kertoo, että mainos- ja opastealalla jokainen päivä on erilainen, sillä jokaisella asiakkaalla on omat vaihtelevat tarpeensa. Toimivaa opastejärjestelmää suunniteltaessa on tärkeää pitää huolta siitä, että se on helposti päivitettävissä ja ylläpidettävissä, myös mainoksissa hillitty ja siisti ulkonäkö on nykyään valttia.