Leimet_2_solid_house_300_CMYK

Paalutarvikkeita jo vuodesta 1964

Rauman Lapissa toimiva paalutarvikevalmistaja Leimet Oy:n historia sai alkunsa 1960-luvun puolivälissä, kun toimitusjohtaja Antti Leinon isoisä lähti paalukenkä kainalossa Tampereelle tekemään kauppaa. Seuraava merkittävä askel perheyrityksen historiassa otettiin 1970-luvun alussa, kun Antin isä, Erkki Leino matkusti paalutarvikekaupoille Ruotsiin. Vaikka vastoinkäymisiä on vuosien varrella ollut, yritys uskoo vahvasti omaan tekemiseensä. – Olemme nähneet 90-luvun laman ja vuoden 2009 pudotuksen. Eteenpäin olemme kuitenkin aina menneet, Leino muistelee.

Leimet Oy:n vahvuuksiin kuuluvat satakuntalainen tinkimättömyys sekä kokenut henkilöstö: – Työntekijät ovat ehdoton vahvuutemme. Teemme kaiken porukalla ja kaikki ovat hyvin sitoutuneita työhönsä. Henkilöstömme on mukana mm. koneiden suunnittelussa, Leino kertoo. Ammattitaitoisen henkilöstön ja toimivan automaation ansiosta yrityksen tuotantotehokkuus on pitkälle kehittynyttä ja asiakkaita löytyy niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Vuonna 2008 yritys osti sorvaamiseen ja teräksen karkaisuun erikoistuneen yrityksen Joleikon Oy:n. Hankinta oli meille strateginen, ja auttoi meitä vastaamaan yhä nouseviin volyymeihin, Leino toteaa.

Leimetin suomalaista osaamista ja työtä arvostetaan suuresti myös ulkomailla. Tänä päivänä n. 90 % yrityksen liikevaihdosta koostuu viennistä. – Kuluva vuosi on viennissä meillä historian paras. Sekä volyymit että markkina-alueen laajuus on yllättänyt meidän positiivisesti. Vuonna 2012 aloitetut markkinointiponnistelut latinalaisessa Amerikassa alkavat nyt tuottaa hedelmää, toteaa Leino. Yhtiön päävientimaat Ruotsi, Norja ja Englanti ovat lisäksi parantuneet selvästi viime vuodesta. – Vuodesta on tulossa hyvä ja uskomme myös jatkossa kasvuun omassa liiketoiminnassamme, Leino toteaa.