Köyliö_säkylän_sähkö_solid_house_300_CMYK

Paikkakunnan oma energiayhtiö

Köyliön-Säkylän Sähkö Oy on siitä hieman erilainen energia-alan yritys, että sen omistaa 60 % paikalliset henkilöomistajat ja 40 % sidosryhmät – julkista omistusta ei siis ole laisinkaan. Omistusmalli juontaa juurensa aina yrityksen perustamisvuoteen 1922 saakka, jolloin aluetta sähköistettäessä jokaisen sähkövalon haluavan täytyi liittyä osakkaaksi yhtiöön. Asiakkaiden uskollisuus toimitusvarmaa ja kasvollista sähköyhtiötä kohtaan on pysynyt lujana vuodesta toiseen. – Olemme paikkakunnan oma sähköyhtiö ja pyrimme myös itse hyödyntämään paikallisia palveluita aina kun mahdollista, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Olli-Pekka Marttila.

Yrityksen liiketoiminta koostuu kaukolämmön tuotannosta Säkylän alueen julkisiin kohteisiin, sähkönsiirrosta Köyliön ja Säkylän alueelle, sekä Euran Kauttualle, sähkönmyynnistä omalla verkkoalueella sekä öljyn myynnistä kuluttaja-asiakkaille. Viime vuonna 85 % myydystä sähköstä tuli pohjoismaisesta sähköpörssistä, mutta yritys pyrkii jatkuvasti kasvattamaan myös oman vähäpäästöisen tuotantonsa määrää.

Marttila uskoo, että tulevaisuudessa sähkön hintaan vaikuttavat yhä enenevissä määrin kysynnän ja tarjonnan lait, mikä puolestaan johtaa siihen, että sähkön asiakashinta vaihtelee myös tunneittain. – Markkinahinnan seuraaminen tuleekin olemaan koko ajan yhä ajankohtaisempaa. Jo nyt on saatavilla mobiiliaplikaatio, jonka avulla kuluttaja-asiakas voi seurata sähkön hinnan kehitystä ja ajoittaa kulutuksensa sen mukaan, Marttila kertoo. Kulutustaan puolestaan voi tarkkailla lähes reaaliajassa Köyliön-Säkylän Sähkön oman online-palvelun kautta. Näin kuluttajalla on todellinen mahdollisuus omalla kulutuskäyttäytymisellään säästää sähkölaskussaan.