dammega_solidhouse_WEB

Parempaa palvelua asbestin- ja muiden haitta-ainetöiden tilaajille

Dammega tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista purkupalvelua, joka takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen

Dammega on kokenut ja alalla tunnettu erikoispurkutöihin erikoistunut yritys. Taustalla on yli 15 vuoden kokemus asbesti- ja haitta-aineiden purkutöistä. Yhtiö on paitsi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston valtuuttama asbestipurkuyritys, mutta myös yksi Suomen nopeimmin kasvavista erikoispurkutöihin erikoistuvista yrityksistä, 100% suomalainen, yksityisomisteinen ja yrittäjävetoinen.

Yhtiö on perustettu vuonna 2008 ja liiketoiminta on kasvanut viimeisessä neljässä vuodessa huikealla vauhdilla. – Omat odotuksemme olivat yrityksen alkutaipaleella melko vaatimattomalla tasolla, mutta ne ylittyivät moninkertaisesti jo yhtiön ensimmäisen toimintavuoden aikana. Sen jälkeen olemme kasvaneet 30 % vuosivauhdilla. Panostamme laatuun, palveluun, toimitusvarmuuteen ja aikatauluihin. Niiden avulla erotumme, toimitusjohtaja Ari Hoppania kertoo.

Dammega on perustettu vuonna 2008 ja yhtiö on alusta lähtien keskittynyt vaarallisten aineiden purkutöihin. – Asbesti on haitta-aineista se, jota puramme eniten. Sen lisäksi rakennustekniset purkutyöt ovat merkittävässä roolissa. Päätoimialueemme on Etelä- Suomi ja vaikka kaikista töistä noin 80 % kohdistuu pääkaupunkiseudulle, toimialueemme kattaa projektikohtaisesti koko Suomen. Itse vastaan hallinnosta ja yhtiökumppani Ossi Härkönen operatiivisesta toiminnasta, Hoppania selventää.

Laki velvoittaa asbestipurkutöitä

Asbestipurkutyö aloitetaan kohteen kartoituksella, joka on myös olennainen osa Dammegan palveluista. – Laki velvoittaa tilaajaa selvittämään, löytyykö purettavista materiaaleista asbestia. Asbestikartoituksessa otetaan materiaalinäytteet, jotka tutkitaan laboratoriossa. Jos asbestia löytyy, on tehtävä Aluehallintovirastolle ilmoitus asbestipurkutyöstä sekä suunnitelma siitä, miten työ tullaan toteuttamaan, millaisilla menetelmillä ja kalustolla, Hoppania selvittää.

Asbestipurkutyö ei todellakaan ole perinteistä purkutyötä ja uusi lainsäädäntökin on tuonut siihen omat haasteensa. – Kun purkutyö on tehty ja data kerätty, tila pestään ja sieltä otetaan vielä erillisellä ilmapumpulla näyte, joka toimitetaan laboratorioon. Tulokset saadaan poikkeuksetta 1 vrk:n sisällä, joten tilaajien ei tarvitse odotella töiden jatkumista. Kun tulos on saatu, vasta sen jälkeen voidaan sammuttaa alipaineistajat, dataloggerit ja purkaa alue. Tämän jälkeen purkualueesta tehdään lausunto valokuvien ja laboratorio-lausunnon kera, joka toimitetaan tilaajalle. Meidän mielestämme tämä on hyvä käytäntö, sillä näin varmistetaan, että työ on tehty hyvin ja lain vaatimalla tavalla. Suurin haaste on aikataulu, sillä rakentamisessa on tänä päivänä niin kiire.

800 kylpyhuonepurkua vuodessa

Linjasaneerauspuolella kylpyhuoneiden purkutyöt työllistävät Dammegaa merkittävästi. – Puramme vuositasolla noin 800 kylpyhuonetta. Niiden lisäksi teemme taloyhtiöissä myös kellari- ja saunatilojen purkutöitä. Päivittäisessä toiminnassa myös hälytysluontoiset tilaukset ovat nykyään arkipäivää, yllättävien vahinkojen tai paljastuneiden rakenteiden alta löytyneen haitta-aineen takia. Tähän on varattuna aina useampi henkilö, jolloin tilaaja saa palvelun heti vahinkotapauksissa paikalle, eivätkä työt pysähdy. Työ tehdään aina pareittain, sillä se on turvallisuuden kannalta paras vaihtoehto.

Eduskuntatalo on ajankohtainen projekti

Hoppania kertoo, että tällä hetkellä yhtiöllä on käynnissä isoja purkukohteita esim. Tampereen suunnalla. – Isommat projektit saattavat kestää muutamasta viikosta jopa vuoteen ja teemme niitä ympäri Suomea. Tällä hetkellä mielenkiintoinen projekti on Eduskuntatalo, joka on omalla tavallaan myös haastava kohde. Isoin yksittäinen työ kohteessa on 6500 m2 katon haitta-aine purkutyö ja oma lukunsa oli purkujätteiden kuljettaminen pois ja siihen liittyvä suunnittelu. Olemme järjestäneet kohteeseen myös alipaineistuksen ja pölynhallinnan, sekä rakenteet useisiin eri purkutöitä varten tarvittaviin purkuseiniin ja valvoneet, että pölynhallinta kohteessa toimii.