Arolan_höyläämö_solid_house_magazine_300_CMYK

Perinteikäs höyläämö pärjää monipuolisuudellaan

Arolan Höyläämö on toiminut Huittisten Vampulassa jo yli 40 vuoden ajan. Perheyritys porskuttaa eteenpäin jo kolmannessa polvessa työllistäen peräti neljä Arolan perheen viidestä pojasta.

Yrityksen läpi kulkee päivittäin pari rekkakuormallista puutavaraa. Laudat ja lankut jatkojalostetaan höyläämössä asiakkaan toivomiksi tuotteiksi, kuten listoiksi ja paneeleiksi. – Katalogistamme löytyy tällä hetkellä noin 800 nimikettä eikä siinäkään taida olla kaikki, arvioi Pekka Arola. Materiaalina Arolan Höyläämö käyttää pääsääntöisesti kotimaista kuusta ja mäntyä, jota hankitaan usealta eri sahalta ympäri Suomen.

Tätä nykyä lähes kaikki höyläämössä valmistuvat tuotteet lähtevät asiakkaille pintakäsiteltyinä. – Se on selvästikin päivän sana, Arola vahvistaa. Vaikka trendit ovatkin vuosien saatossa siis hieman muuttuneet, on Arolan höyläämö säilyttänyt valikoimassaan silti myös perinteisiä 1950–80-lukujen paneeli- ja listamalleja. – Niitä voi olla nykyään melko vaikea löytää, vaikka kysyntää onkin, Arola tietää.

Kattava valikoima ja palvelualttius tuntuvatkin olevan Arolan Höyläämön ehdottomia valttikortteja. – Paljon puhutaan erikoistumisesta, mutta meitä ainakin on auttanut se, että pystymme palvelemaan laajaa asiakaskuntaa, Arola pohtii. Höyläämön palveluita käyttävät niin yksityiset remontoijat, rakennusliikkeet, jälleenmyyjät kuin alihankkijatkin. Osa liikevaihdosta tulee myös Keski-Euroopan viennistä. – Voisikin sanoa, että asiakaskuntamme kattaa kaikki harjanvarren hakijoista suuriin vientiasiakkaisiin, Arola naurahtaa.