kohteita-14.6.2013-068-copy_300_CMYK

Perinteinen perheyritys luottaa tiilen uuteen tulemiseen

Raikkonen Oy on läpikäynyt historiansa aikana useita eri vaiheita. Perheyrityksen toiminta alkoi vuonna 1932 sirkkelisahauksella ja päreiden teolla, keskeytyi hetkeksi sotien vuoksi ja jatkui sitten taas puutavarakaupan merkeissä. 1950-luvulla painopiste siirtyi puusta tiiliputkiin, joita yritys valmistikin aina vuoteen 1991 saakka. Tänä päivänä jo kolmannessa polvessa toimiva Raikkonen Oy on tunnettu rakentamiseen tarkoitetuista laadukkaista savitiilistään.

Tiilellä on lukuisia hyviä ominaisuuksia. Se on huoleton, helppo ja turvallinen rakennusmateriaali, jonka arvo säilyy vuodesta toiseen. Kotimaisista raaka-aineista valmistuva savitiili on myös ympäristöystävällinen tuote, sillä se kestää aikaa ja on täydellisesti kierrätettävissä. Kaikesta tästä huolimatta tiilen markkinaa rokottaa nyt ihmisten tarve nopealle ja helpolle rakentamiselle. – Tiili on valitettavasti jäänyt hieman taka-alalle kasvavan pakettirakentamisen aikakautena, toteaa Raikkonen Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Raikkonen.–Luotan silti edelleen tiilen uuteen tulemiseen. Kun puusta on rakennettu aikansa, ihmiset kyllä huomaavat, että myös muille materiaaleille on paikkansa, mies arvelee.

Tiilirakentajille Raikkonen Oy tarjoaa lukuisia eri vaihtoehtoja. Ympäri Suomen toimitettavia tiiliä on mahdollista saada lähestulkoon kaiken kokoisina ja värisinä valkoisesta peruspunaiseen ja mustaan. – Valmistamme tarvittaessa myös erikoiseriä esimerkiksi remonttikohteisiin, joissa halutaan säilyttää entisenlainen pinta, kertoo myynnistä vastaava Teemu Raikkonen.