Maalausliike_i_lampinen_solid_house_300_CMYK_4_2015

Perinteinen perheyritys Säkylästä

Säkyläläisellä Maalausliike I. Lampiniemi Oy:llä riittää töitä vuoden ympäri. Kesällä päivät venyvät pitkiksi, mutta talvella aikaa liikenee hieman myös lomailuun. – Olemme siinä mielessä onnellisessa asemassa, että töitä on myös talvisin, kertoo toimitusjohtaja Johannes Lampiniemi. 100 kilometrin säteellä toimivan yrityksen asiakaskunta on teollisuuspainotteinen, mutta varsinkin kesällä yksityisasiakkaiden määrä kasvaa. Yhteistyö alueen rakennusliikkeiden kanssa työllistää yritystä myös mukavasti.

Maalausliike I. Lampiniemellä on vuosikymmenien kokemus mm. julkisivujen ja sisäpintojen maalauksesta, lattioiden pinnoittamisesta, rakennemaalauksesta sekä korroosionestomaalauksesta. Perinteisen maalaustyön lisäksi projekteihin liittyy vaihtelevasti myös tasoitetöitä, vanhan purkamista ja pohjustusta. Yritykseltä onnistuvat myös pienet pintakorjaukset julkisivu- tai sisämaalauksen yhteydessä. Liikkuvan kaluston ansiosta hiekkapuhalluslaitteetkin siirtyvät kätevästi paikasta toiseen.

1960-luvulla yhtiö on toiminut nimellä Lampiniemi & Marttila Oy ollen kuitenkin jo silloin saman suvun omistuksessa. Toiminta on aloitettu Säkylässä ja 1970-luvun alkupuolella laajennettu myös Pohjanmaan lakeuksille. Alueella yritys tunnetaan luotettavuudestaan. – Me hoidamme asiat nopeasti ja jos jotain ei tiedetä, se selvitetään. Uusien tuotteiden kanssa yritetään pysyä ajan hermolla, Lampiniemi naurahtaa. Yrityksellä olisi kysyntää pidemmälläkin, mutta resurssit ovat rajalliset.
– Toiminnan laajentaminen on tulevaisuutta. Alan suurin haaste on tällä hetkellä työvoiman puute. Nuoria, joilla olisi riittävää ammattitaitoa, ei tahdo löytyä. Ja onhan tämä ruumiillinen ala, Lampiniemi toteaa ja jatkaa: – Ei muuta kuin jarru pois päältä ja täysillä eteenpäin!