Temal_solid_House_300_CMYK

Pienessä tilassa jokainen sentti on tärkeä

Kodin kalusteita valmistavan Temalin juuret ulottuvat pitkälle suomalaiseen teollisuushistoriaan, aina 1920-luvulle saakka. Laatu, suomalaisuus ja perheyrittäjyys ovat arvoja, joista Temal tänäkin päivänä tunnetaan. Yrityksen väki suhtautuu työhönsä intohimolla ja ratkaisukeskeisesti, mikä näkyy myös Järvenpään ja Nakkilan tehtaissa valmistuvissa kalusteissa.

Temalin tuotteiden ehdoton vahvuus on räätälöitävyys, sillä sekä kylpyhuoneen, keittiön että kodinhoitohuoneen kalusteita saa 5 cm välein. – Perus 60 cm syvyys ei toimi kaikissa tiloissa. Viiden sentin konseptin ansiosta kalusteemme tuovat arvokkaita lisäneliöitä myös pieniin asuntoihin, kertoo Temalin varatoimitusjohtaja Nina Zischka.

Räätälöitäviä kalusteratkaisuja tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän, sillä kaupunkilaistuminen ja nk. compact living ovat vahvasti kasvavia globaaleja trendejä. Etenkin Helsingissä näkyy, että myös lapsiperheet asuvat mieluummin lähellä palveluita ja keskustan elämyksiä, vaikka se tarkoittaisikin niukempia asuinneliöitä. – Pienissä asunnoissa kaiken täytyy olla kompaktia ja toiminnallista, tietää Temalin toimitusjohtaja Harri Höglund. Temal on reagoinut voimistuvaan trendiin mm. esittelemällä Helsinki Design Weekillä konttiasuntoon räätälöidyn keittiön.

Myös kodinhoitohuoneiden suosio kasvaa, mikä näkyy jo selkeästi naapurimaassamme Ruotsissa. – Kodinhoitohuoneessa vietetään loppujen lopuksi melko paljon aikaa. Miksei siihenkin siis voisi lisätä ripauksen arjen luksusta Temalin räätälöitävien kalusteiden avulla,
Höglund pohtii.