mestarikylmä_solid_house_300_CMYK

”Pienestä potkua löytyy”

Kesän tullessa kylmälaitteet saavat yhä enemmän huomiota ja tänä vuonna kannattaa suunnata katseet Mestarikylmä Oy:n suuntaan. Kylmämestarin tittelillä toimiva Antti Sieppi sai ensikosketuksen alalle jo alle 10-vuotiaana isänsä yrityksessä ja kylmäalan töitä hän on täyspäiväisesti tehnyt jo 15vuotta. Oman yrityksen Sieppi perusti vuonna 2008.

Pienyrittäjänä saa taistella omasta paikastaan markkinoilla, sillä ennakkoluulot pientä yritystä kohtaan ovat edelleen näkyvät. Sieppi kertoo taistelevansa mielikuvia vastaan, joiden mukaan suuri työ ei välttämättä sovi pienelle toimijalle. – Vuonna 2013 teimme Turussa kahden miehen voimin opetusravintola Alabaman keittiölaitteiden saneerauksen, johon kuului 35 kylmähuonetta, 4 pakastehuonetta sekä niiden 6 kompressoria.

Siepin mukaan pienellä toimijalla on monia etuja suureen verrattuna, esimerkiksi joustavuus ja asiakaspalvelu näkyvät aivan eri tavalla pienessä yrityksessä. – Suurten liikkeiden myyjät ovat harvemmin itse laitteen asentajia, vaan pyrkivät tekemään kauppaa. Minun tapauksessa asiakas on tekemisissä yhden ainoan yhteyshenkilön kanssa, joka takaa laadukkaan tuotteen ja erinomaisen asennuksen. Asiakas saa myös joustavaa palvelua ja innovatiivisen toimijan. Kyllä pienestä potkua löytyy.
Sieppi korostaa samalla vahvasti koulutusta, kokemusta ja yhteistyötä tukkureiden kanssa. – Käyn aktiivisesti tukkureiden luona koulutuksessa, joissa koulutuksia pitävät myös komponenttivalmistajien edustajat. Suomen suunnittelijoiden konkarit tiedottavat siellä uusista toiminnoista ja tavoista. Tiiviin yhteistyön myötä on myös mahdollista suunnitella kohteita tehtaiden kanssa. Näin ollen ihmisten tulisi rohkeasti myös kysellä pienten toimijoiden palveluita, teemme työt huolellisesti ja tunnollisesti sovitussa ajassa.