porin-puupojat-web

Piharakennukset suomalaisesta puusta porilaisena puusepäntyönä

Porin Puupojille laatu ei ole sanahelinää. – Meillä laatu käsittää tuotteen koko elinkaaren aina suunnittelupöydältä suomalaiseen hoidettuun metsään, omalle tehtaalle kotimaassa ja kuljetettuna suoraan pystytyspaikalle asiakkaan pihaan, myyntijohtaja Marko Lammela toteaa.

Porin Puupojat valmistaa kaikenlaisia pihapiirirakennuksia: varastoja, saunoja, grillikotia, huvimajoja, jätekatoksia, verstaita, leikkimökkejä ja kesäkeittiöitä. – Nikkaroijat, rakentajat ja remontoivat löytävät meiltä myös erilaiset höylätuotteet kuten listat ja paneelit.

Lammela kertoo, että tällä hetkellä etenkin pihasaunat ovat hyvin kysyttyjä. Niitä Puupojat valmistaa vuosi vuodelta kasvavassa määrin. – Puusaunassa on ihan oma fiiliksensä, joten en ihmettele niiden suosiota. Puusaunan lämmittäminenkin on oma juttu, joka kuuluu mökkielämän kiireettömyyteen. Mikäli lämmittämiseen vielä käyttää koivuklapeja, tulee niistä huikea kesän tuoksu. Pihasauna ei myöskään lämmitä koko mökkiä, joten se on käytännöllisyytensä puolesta hyvä vaihtoehto mökin yhteydessä olevalle saunalle. Uskon, että pihasaunojen suosion taustalla on myös ulkouima- ja vilvoittelualtaiden trendi. Ulkoallas yhdessä pihasaunan kanssa muodostaa mökkipihaan viihtyisän ja toimivan kokonaisuuden. On kuitenkin hyvä muistaa, että pihasaunaa varten tarvitaan nykyisin aina koosta riippumatta rakennuslupa kiinteän tulisijan vuoksi. Kantovedellä pihasaunan voi tehdä keveämmin kuin vesijohtoveteen liitettynä.

Puupojat valmistavat tarvittaessa pihapiirirakennukset avaimet käteen -kokonaispalveluna pystytykseen saakka. Koko tuoterepertuaaria on saatavilla 4 m2:stä aina 16 m2 saakka.  – Lähes kaikki pihapiirirakennukset valmistetaan kuusipuusta. Se on materiaalina kiitollinen pintakäsittelylle eikä niin pihkainen kuin mänty. Toimitamme tuotteet aina puuvalmiina, jolloin pintakäsittely jää asiakkaalle.