Lähes 30 vuoden ajan varsinaissuomalaisia pihoja parannellut Tarvasjoen Kiinteistöhuolto Oy on toisen polven perheyritys.

Pihasi puuhamies Turun seudulla

www.tarvasjoenkiinteistohuolto.fi

 

Jo lähes 30 vuoden ajan varsinaissuomalaisia pihoja parannellut Tarvasjoen Kiinteistöhuolto Oy on toisen polven perheyritys, jonka toimintaa ohjaa ensiluokkainen asiakas­palvelu.

Yrityksen sisällä liiketoiminta on jakautunut kahteen osa-alueeseen: TKH-Kiinteistöhuolto hoitaa Turun talousalueella sekä omakotipihojen, taloyhtiöiden että yrityskiinteistöjen maanrakennustyöt, viherrakentamisen, lumityöt, salaojitukset ja muut kiinteistönhoidon työt kymmenien vuosien kokemuksella. TKH-Kuljetus puolestaan hoitaa nosturityöt sekä koneiden, autojen, roskalavojen, rakennustarvikkeiden ja maa-ainesten kuljetukset koko Etelä-Suomen alueella.

Toimitusjohtaja Henrik Rauhalan mukaan jokainen asiakas on yhtä arvokas. Ketään ei arvioida ulkokuoren perusteella, vaan jokaiseen ihmiseen ja jokaiseen toimeksiantoon suhtaudutaan yhtä kunnioitettavasti.

– Pienelläkin askareella voi olla suuri merkitys. Apu lampun vaihdon kanssa saattaa olla vanhukselle korvaamatonta, Rauhala toteaa.

Pihamaa on panostamisen arvoinen

Turun seudulla piha- ja puutarhasuunnittelua tarjoavat yritykset ovat Tarvasjoen Kiinteistöhuollolle arvokkaita yhteistyökumppaneita. Suunnittelijoilla ei normaalisti ole piharakentamisen palvelua, ja Rauhala itse kuvailee piha- ja viherrakentamisen ihanneasiakasta kotitaloudeksi, taloyhtiöksi tai yritykseksi, jolla on esittää valmis suunnitelma.

– Silloin voimme kääriä hihat ja ryhtyä heti hommiin. Alueella toimii valtavan taitavia pihasuunnittelijoita, joiden apuun turvautua. Täysin suunnittelematta ei pihaan saisi milloinkaan koskea – se saattaa koitua kalliiksi, Rauhala huomauttaa.

Hän korostaa piharakentamisessa pohjatyön merkitystä. Pihatietä tehdessä on pohjarakenteen oltava tukeva ja kantava. Nurmialueilla on huolehdittava laadukkaasta maa-aineksesta. Salaojitusten ja sadevedenpoistoteiden on oltava kunnossa joka pihamaalla, ettei vesi pääse ja jää makaamaan talon rakenteisiin. Iäkkäiden talojen pihoihin niitä ei välttämättä ole tehty ollenkaan.

– Kaikki pihan ongelmat ovat ratkottavissa. Piha on aina panostamisen arvoinen, Rauhala toteaa.

– Meidän tehtävämme on hoitaa luvatut työt sovitussa ajassa ja suunnitelmien mukaan, jotta jälkeen jää vain tyytyväisiä asiakkaita.

Työn laatu menee miljoonien edelle

Rauhala uskoo, että Tarvasjoen Kiinteistöhuolto erottuu palveluntarjoajien kirjosta erinomaisen asiakaspalvelunsa ansiosta. Hän kokee henkilökohtaisen palvelun laadun tason olevan alalla valitettavan alhaalla.

– Asiakkaat mahdollistavat toimintamme. Ilman heitä ei meitäkään olisi olemassa. Suomalaisille ominaisesta kateusepidemiasta olisi tälläkin alalla päästävä eroon, Rauhala kiteyttää.

– Meidän ensisijainen tavoitteemme ei ole metsästää miljoonia, vaan tehdä työmme aina yhtä laadukkaasti. Olisihan se hienoa tulevaisuudessa tarjota työtä yhä useammalle, mutta laadusta emme ole valmiita tinkimään edes kasvutavoitteiden edessä.