pohjolan-perustus_solidhouse_300_CMYK

Pitävät perustukset keskeinen osa taloprojektia

Hyvän yritysidean edellytys on, että tuote tai palvelu vastaa johonkin tarpeeseen. Marko Tapio törmäsi käytännön kautta sellaiseen ideaan ja päätti ryhtyä yrittäjäksi. Entinen talopakettimyyjä huomasi työssään suurta kysyntää perustustöille, jotka oli tehtävä asiakkaan tontille ennen kuin valmis talopaketti saapui. – Moni silloinen asiakas soitti minulle ostettuaan talopaketin ja kysyi, tiedänkö ketään, joka voisi tehdä perustukset tontille. Annoin suosituksia kunnes huomasin, että perustustöitä kysyttiin aina uudestaan, hän kertoo. Tapio näki selvän markkinaraon ja ryhtyi vuonna 2000 yrittäjäksi tarjoten perustuspaketteja valmistalojen ostajille.

Pohjolan Perustuksen perustuspaketti tulee yhtä valmiina kuin talopakettikin. – Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua, joka sisältää kaikki vaadittavat työt ja tarvikkeet ennen kuin talo pystytetään paikoilleen, Tapio kertoo. Hän huomasi palvelun olevan todella haluttu ja kävi kertomassa toiminnastaan talopaketteja myyville yrityksille. – Kysyin kiinnostaisiko heitä tarjoamani palvelu ja kyllähän heitä kiinnosti paljonkin. Kyseiset yritykset alkoivatkin markkinoida palveluitani asiakkailleen ja siitä asti töitä on riittänyt.

Perustukset tehdään pääosin mökeille ja taloille, mutta jokaiselle vuodelle mahtuu myös muutama isompi projekti. – Olemme esimerkiksi tehneet perustukset Vehon kiinteistöhalliin Tammisaaressa ja noin 4000 neliön navettaan Perttelissä. Kaiken kaikkiaan olen ollut tekemässä perustuksia 400 kohteeseen, yritys on niitä toteuttanut vielä enemmän, joten ammattitaitoomme voi luottaa, Tapio kertoo. Samalla hän painottaa, että perustukset ovat todella keskeinen osa taloprojektia, joten niiden tekeminen kannattaa jättää asiantuntijoille. Juuri sellaista huippuosaamista Pohjolan Perustuksesta löytyy.