Hankekehitys on keskeinen osa Pohjola Rakennus Oy Uusimaan toimintaa

Poikkeuksellin perheyritys

Muutama vuosi sitten Pohjola Rakennus laajensi toimintansa Pirkanmaalta pääkaupunkiseudulle. Onnistuneiden rekrytointien myötä on perheyritys saanut vauhdikkaan alun nyt myös Uudellamaalla.

Vaikka Pohjola Rakennus aloitti toimintansa jo lähes 30 vuotta sitten, ovat viimeiset kolme vuotta osoittaneet, että kyseessä on poikkeuksellinen kasvuyritys, joka menestyy haastavassakin rakentamisen markkinassa. Pohjola Rakennus on jo pitkään ollut yksi Pirkanmaan johtavista rakennusyrityksistä, ja menestystarina on saanut jatkoa myös muualla Suomessa, kun yhtiön perustaja Juha Metsälä on laajentanut vuonna 1989 perustamansa konsernin toimintaa eri puolille Suomea. Vuonna 2013 perustetun Uudenmaan tytäryhtiön toimitusjohtajaksi valikoitui Lemminkäisen teollisuusrakentamisen projekteja hoitanut diplomi-insinööri ja juristi Kim Bono.

– Vuonna 2013 minulta tiedusteltiin, olisiko minulla kiinnostusta lähteä kehittämään Pohjola Rakennuksen liiketoimintaa Uudellemaalle. Juhan ajatuksena oli tuolloin, että laajennus pääkaupunkiseudulle tapahtuisi tytäryhtiöideologialla. Vaatimuksena olivat, että toimintaan valittaisiin paikalliset toimijat ja johtoon henkilöt, jotka tulisivat myös yhtiön omistukseen mukaan, Bono avaa alkutaipalettaan yrityksessä.

Tyytyväinen henkilöstö tuottaa tulosta

Rekrytointihaasteet raastavat monien muiden käsityö- ja palvelualojen lailla myös rakennusalaa, mutta kuin ihmeen kaupalla Pohjola Rakennus Uusimaa on onnistunut löytämään pikaisella aikataululla oikeat henkilöt avoimiin positioihinsa viimeisen kolmen vuoden aikana.

– Aloitimme Uudenmaan alueen toimintamme kolmen henkilön voimin ja olemme sittemmin kasvaneet yli 50 henkilön tiimiksi. Olemme onnistuneet rekrytoinnissa todella hyvin ja olen erittäin ylpeä siitä, minkälaisen porukan olemme saaneet kasaan. Etsimme tälläkin hetkellä uusia meille sopivia henkilöitä, Bono kertoo.

Aloitimme Uudenmaan alueen toimintamme kolmen henkilön voimin ja olemme sittemmin kasvaneet yli 50 henkilön tiimiksi.

Ei ole sattumaa, että yritys on saanut menestystä henkilöstön tyytyväisyyttä mittaavissa kilpailuissa, kuten jokavuotuisessa Great place to Work -kilpailussa. Oikeanlaiset päätökset henkilöstöjohtamisessa näkyvät myös Pohjola Rakennus Uusimaan liikevaihdossa, jonka nopea kasvu hakee vertaistaan nykyisessä taloustilanteessa. Vuonna 2014 liikevaihto oli vielä noin 25 miljoonaa, mutta tänä vuonna sen arvioidaan nousevan jo 90 miljoonaan. Koko konserni on kasvanut samassa ajassa noin 85 miljoonan euron liikevaihdosta tänä vuonna yli 200 miljoonaan. Pohjola Rakennus Uusimaan yksikön ydinliiketoimintaa ovat erilaiset omaperusteiset asuntohankkeet, joiden kohderyhmää ovat kuluttajat sekä sijoittajat. Tähän mennessä tytäryhtiö ei ole toteuttanut rakennustöitä urakointina.

– Hankekehitys on keskeinen osa toimintaamme, ja olemme muokanneet tuotantoprosessiamme mahdollisimman tiiviiksi ja tehokkaaksi sekä selkeyttäneet suunnitteluohjeita. Hankekehitys mahdollistaa meille uusia kiinnostavia projekteja, hyvänä esimerkkinä tästä on Kannelmäen ostoskeskushanke, joka on edennyt tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa, Bono toteaa.

Kannelmäen täydellinen muodonmuutos

Pohjola Rakennus Oy Uusimaalla on tällä hetkellä meneillään erittäin laajamittainen työmaa Helsingin Kannelmäessä, kun vuonna 1957 valmistunut Kannelmäen ostoskeskus puretaan ja rakennetaan täysin uuteen loistoonsa. Ostoskeskuksen alueelle tullaan rakentamaan myös noin 450 asuinhuoneistoa, kaksi päivittäistavarakauppaa ja muuta liiketilaa. Kannelmäen hankkeen ensimmäisen vaiheen purkutyöt ovat käynnistyneet tämän vuoden alussa. Projektin myötä ostoskeskuksen alueen rakennusoikeus kasvoi noin 5000 kerrosneliöstä lähes 30.000 kerrosneliömetriin.

– Olemme käyneet yhteensä 32 osakkaan kanssa keskusteluja projektin etenemisestä, joten mukana on ollut iso joukko ihmisiä. Tästä huolimatta koko prosessi on ollut hyvähenkinen kaikkien osapuolten yhteisen tahtotilan ansiosta, Bono kiittelee.

Eteenpäin pyrkivään mielentilaan on vaikuttanut myös tietoisuus siitä, että huonokuntoiset rakennukset ja tyhjillään olevat toimitilat eivät enää houkuttaneet kävijöitä entisen lailla. Osa nykyisistä toimijoista saa jatkaa vanhoissa tiloissa siten, että he pääsevät muuttamaan suoraan uusiin tiloihin toiminnan katkeamatta välissä. Kannelmäen ostoskeskuksen alueelle Pohjola Rakennus rakentaa yhteensä yksitoista kerrostaloa. Alueen vetovoimaisuudesta kertoo hyvin se, että asuntojen ennakkomyynti on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin.

– Asuntojen koot tulevat vaihtelemaan 36 neliön yksiöistä aina 100 neliön perheasuntoihin. Ennakkomarkkinointimme alkoi helmikuussa, ja viimeisimpien tietojen mukaan ensimmäisen vaiheen asuntoja oli 26:sta vapaana enää neljä, Bono kertoo tyytyväisenä.