Vuonna 1976 perustetun Forssan LVI-Valmiste Oy:n osaamisalue jakautuu lvi-urakointiin sekä levymekaniikkakomponenttien valmistukseen ja toimittamiseen.

Poikkeuksetta aina aikataulussa

Forssan LVI-Valmiste Oy on täyden lvi-palvelun talo, joka tarjoaa asiakkailleen sekä lvi-urakoinnit että korkealaatuisten levymekaniikkakomponenttien valmistuksenkin.

Vuonna 1976 perustettu Forssan LVI-Valmiste Oy on perheyritys sanan varsinaisessa merkityksessä. Tänä päivänä yritystä johtavat jo kolmannessa polvessa lvi-projektijohtaja Marko Lehtonen ja toimitusjohtaja Mika Lehtonen. Myös toiminta-alueet ovat omistajien lailla jakautuneet kahteen eri haaraan. Näitä ovat lvi-urakointi sekä levymekaniikkakomponenttien valmistus ja toimittaminen.

– Yritystoimintamme on alkanut urakoinnista, mutta olemme määrätietoisesti kasvattaneet ohutlevyalihankinnan puolta 2000-luvun aikana. Halusimme toisen toimialan täydentämään toimintaamme, koska alihankinta useammalle eri toimialalle ei ole niin suhdanneherkkää kuin urakointi, Marko Lehtonen kertoo.

Toimintaa koko Etelä-Suomen alueella

Logistisesti Forssan LVI-Valmiste on erinomaisella paikalla, ja se palveleekin lähellä sijaitsevien kasvukeskusten yrityksiä aina Pirkanmaalta Uudellemaalle. Henkilöstöä yrityksellä on 45, joista 15 työskentelee urakoinnin puolella ja loput tuotannollisissa tehtävissä. Suurin osa yrityksen valmistamista tuotteista päätyy ilmanvaihtoalalle, mutta iso osa on myös erilaisia tuotteita sähkö-, elektroniikka- ja metallialan tarpeisiin.

– Urakoinnin puolella taas pääasiallisia asiakkaita ovat yritykset ja yhteisöt, kaupungit ja kunnat ja muut teollisuusyritykset. Heitä palvelemme yhteistyössä esimerkiksi putkieristyksiin ja nuohouksiin erikoistuneiden alihankintakumppaneidemme kanssa, Lehtonen avaa.

LVI-Valmiste on toteuttanut urakointia muun muassa kaupungeille, kunnille ja yksityisille rakennuttajille.

Laatua kokonaisvaltaisesti

Forssan LVI-Valmisteella urakoinnit toteutetaan aina kokonaisvaltaisesti ammattitaitoisen henkilöstön johdolla. Urakkakohteina voivat olla sekä uudis- että saneerauskohteet koko Etelä-Suomen alueella.

– Teemme urakointia aina laskennasta luovutukseen saakka, mutta varsinaista suunnittelutyötä emme tee itse. Tähän tarkoitukseen meillä on yhteistyökumppaneita, joten voimme tarjota urakointia aina suunnittelusta toteutukseen. Toki yleensä tilaajat teettävät itse suunnitelmansa, joiden mukaan sitten etenemme, Lehtonen painottaa.

Kun levykomponentit valmistaa itse, mahdollistaa se nopeat toimitukset, mutta myös erikoisempien tuotteiden toteuttamisen asiakkaiden tarpeisiin.

– On merkittävä vahvuus kilpailijoihin nähden, että ei tarvitse aina olla muiden varassa alihankintaketjussa. Siinä mielessä olemme varsin omavaraisia toiminnassamme. Valmistamamme tuotteet ovat myös erittäin laadukkaita, ja tätä asiakkaamme ovat osanneet arvostaa, Lehtonen kertoo.

LVI-Valmisteen asiakkaat ovat antaneet kiitosta tuotteiden lisäksi myös nopeista ja varmoista toimituksista, jotka ovat poikkeuksetta olleet aina aikataulussa.