Nokialainen Suomen Erikoissaneeraus Oy on vuonna 2012 perustettu asbestipurkutöihin erikoistunut yritys.

Purkutöiden pioneerit Pirkanmaalla

Nokialainen Suomen Erikoissaneeraus Oy on vuonna 2012 perustettu asbestipurkutöihin erikoistunut yritys. Asbestitöiden lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat kokonaisurakkana toteutettavat linjasaneeraukset, timanttityöt, erilaiset purkutyöt, maanrakennustyöt sekä suurtehoimurointi ja puhallus imuautolla.

16 vakituisen työntekijän lisäksi yritys työllistää kymmenkunta aliurakoitsijaa ja vuokratyöntekijää. Pääsääntöisesti Pirkanmaan alueella toimivan yrityksen asiakkaita ovat rakennus- ja purkuliikkeet, taloyhtiöt sekä julkinen sektori, kuten Tampereen kaupunki.

Toimitusjohtaja Petri Ojala arvioi asbestitöiden kattavan noin puolet 1,7 miljoonan euron liikevaihdosta. Vaikka kilpailu alalla on kovaa ja nimekkäitä pitkän linjan tekijöitä on Pirkanmaalla paljon, on Suomen Erikoissaneerauksella monia etuja puolellaan.

– Osaavan ja ammattitaitoisen väkemme sekä kalustomme ansiosta pystymme toteuttamaan kaikki urakat alusta loppuun omalla porukalla. On aina asiakkaan etu, ettei työmaalla hääräile samaan aikaan kymmentä eri yritystä. Näin kustannukset ja aikataulut pysyvät parhaiten hallussa, Ojala korostaa.

Hän nostaa vahvuuksien joukkoon myös oman imukaluston, jolla voidaan nopeasti ja tehokkaasti poistaa esimerkiksi vanhat eristeet, sahajauhot, murskeet ja hiekat haitalliselta pölyltä välttyen. Puhallukseenkin soveltuva imukalusto on työmaalla monikäyttöinen ja tehokas apuväline, mutta vuokrattuna kallis.

Vahvuuksiensa ansiosta Ojala uskoo Suomen Erikoissaneerauksen kasvattavan markkinaosuuttaan Pirkanmaalla myös jatkossa.

– Lähdemme kalustomme kanssa myös Pirkanmaan rajojen ulkopuolelle, hän vinkkaa.