woodcastle_solidhouse_300_CMYK

Puunkaadon, raivauksen ja energiapuun käsittelyn ammattilainen

Woodcastle Oy on erikoistunut puunkaatoon, raivaukseen ja puunajoon Uudellamaalla.

– Kaadamme ja teemme puunajon rakennustonteilta sekä erikoiskohteista jotka ovat meidän toimialuettame. Jalostamme energiapuuta tuotantoon ja tarjoamme palvelua puuenergian hyötykäyttöön. Asiakkaamme koostuvat pääasiassa maa- ja rakennusliikkeistä, metsäyhtiöistä ja voimalaitoksista, työnjohtaja Sami Kajonlinna täsmentää.

Yhtiön liiketoiminta koostuu kahdesta pääalueesta: rakennustonttien puuston korjuu, jonka kohderyhmänä ovat isot ja keskisuuret rakennusliikkeet. Woodcastle tarjoaa täyden palvelun puuston korjuuta, puunkaadosta kantojen poiskuljetukseen. ­Toinen kasvava liiketoiminta-­alue on bioenergiakentät, eli energiapuun terminaalipalvelut, logistiikan hallinta ja varastointi alueellisille lämpölaitoksille ja metsäyhtiöille.

Täyden palvelun talo

Woodcastle tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun konseptia puunkorjuussa. – Emme siis tuota pelkkää metsuripalvelua, vaan kokonaisuutta. Pyrimme siihen, että rakennus­ ja maanrakennusliikkeet eivät tarvitse puiden kuljetuksiin enää erillisiä urakoitsijoita, vaan me hoidamme tarvittaessa heidän puolestaan koko prosessin puiden kaadosta poisvientiin. Asiakkaamme ovat kokeneet hyvänä myös sen, että annamme omalle osuudellemme tarkan aikataulun ja kokonaishinnan.

Terminaalitoiminta kasvaa

Woodcastle Oy tuottaa ja hoitaa energiapuun logistiikkaa isoille ja pienille energialaitoksille. – Käsittelemme ja varastoimme haketta ja muuta energiapuuta tehokkaasti Mäntsälän terminaalissamme ja huolehdimme oikea-aikaisista toimituksista energialaitoksille.

Yhtiö onkin perustanut viime vuonna Mäntsälään bioenergiaterminaalin, jonka kokonaispinta-ala on noin 3 hehtaaria.
– Pystymme hoitamaan noin 60 000 kiintokuutiota puumassaa, mikä tarkoittaa toista tuhatta rekallista sisään ja samaa määrää ulos vuoden aikana. Olemme kartoittaneet vastaavia kohteita myös muissa kunnissa, sillä tavoitteenamme on tarjota vastaavaa, räätälöityä palvelua myös muualle Suomeen.

Kajonlinna kertoo, että olennaista on se, että asiakas voi määrittää, kuinka pitkälle hän haluaa antaa omassa hallinnassaan olevan puun varastoinnin: tarvitseeko asiakas haketusta Woodcastlelta vai käyttääkö hän omaa haketusverkostoaan tai tarvitseeko hän apua kuljetuslogistiikkaan. ­ Minimissään voimme tarjota pinta­alaa asiakkaan puun varastointiin ja tarvittaessa muita lisäpalveluja. – Tavoitteenamme on kasvaa ja verkostoitua vahvasti tällä liiketoiminta-alueella.