Vehreän puistoalueen ympärille atrium-muotoon valmistuvat rakennukset kätkevät sisälleen kompakteja 3h+k ja 4h+k -ratkaisuja.

Rakenna oma koti ilman murheita

www.spinkkila.fi

 

Yksilöllisen talon saadakseen moni päätyy rakentamaan talonsa itse. Mutta miltä kuulostaisi tilanne, jossa suunnittelijana toimisit sinä ja toteuttajana olisi oman alansa huippuosaaja? 

Asuinrakentamiseen keskittyvä Oy Spinkkilä Ltd on vuosien varrella luonut konseptin, joka helpottaa monen kiireisen suomalaisen elämää. Ajatuksena on, että asiakas pääsee itse suunnittelemaan oman kotinsa, mutta rakennusurakasta hänen ei tarvitse huolehtia. Siitä vastaa Oy Spinkkilä Ltd:n huippuammattilaisista koostuva yhteistyöverkosto.

− Jokainen haluaa suunnitella ja toteuttaa kotinsa itse. Meidän konseptissamme asiakas pääsee toteuttamaan toiveitaan. Meillä on alueen parhaimmat yhteistyökumppanit, joilla on pitkä yhteinen historia, Oy Spinkkilä Ltd:n toimitusjohtaja Pekka Spinkkilä taustoittaa.

Terve koti vuosikymmeniksi

Oy Spinkkilä Ltd tekee omalta osaltaan kaikkensa, jotta suomalaiset saisivat asua terveissä ja hengittävissä kodeissa. Yrityksen kohteissa käytetään eristeenä puukuitua, jonka on todettu ehkäisevän kosteusongelmia. Naantaliin rakenteilla olevan Aurinkopalatsin huoneistoissa on myös otettu allergia- ja emissioseikat huomioon käyttämällä luonnonmukaisia rakennusmateriaaleja ja paljon puuta. Se on hengittävää antibakteerista materiaalia, joka ominaisuutensa ansiosta parantaa sisäilman laatua.

Taistelussaan sisäilmaongelmia vastaan Spinkkilä on pyrkinyt laajentamaan rakennusalan ihmisten näkemyksiä. Vaikka Spinkkilä ehdottomasti kannattaa kosteusongelmien eteen tehtävää tutkimustyötä, kyseenalaistaa hän samalla nykyisen rakennusalalla vallitsevan asenteen: − Miksemme hyödynnä tietoja, joita meillä jo on? Esimerkiksi vanhemmat, vielä käytössä olevat rakennukset toimivat meille käyntikortteina hyvästä rakentamistavasta. Sen sijaan, että rakennusmääräyksiä jatkuvasti tiukennetaan, tulisi suunnittelijoille antaa taas enemmän tilaa. Tutkimusta rakenteiden vaikutuksesta sisäilman laatuun ja olosuhteisiin on tehty hyvin tuloksin Tampereen teknillisessä yliopistossa jo vuodesta -94.  Kyllä Suomessa osataan rakentaa.

As Oy Kaarinan Merilä: Lähellä, mutta rauhassa

Yritys on parhaillaan rakentamassa kolmen rakennuksen rivitaloyhtiötä rauhalliselle paikalle Kaarinan keskustaan, aivan Piikkiönjoen varteen. Sijainti on ideaalinen, sillä kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä, ja lisäksi liikenneyhteydet Turkuun ja Helsinkiin ovat hyvät. Rivitaloyhtiön yhteyteen on tarkoitus vielä rakentaa viihtyisä oleskelualue sekä joen rantaan johtava pieni valaistu bulevardi.

Vehreän puistoalueen ympärille atrium-muotoon valmistuvat rakennukset kätkevät sisälleen kompakteja 3h+k ja 4h+k -ratkaisuja. Jokainen huoneisto on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, joka on kytketty vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään. Asiakkaan toiveen mukaisesti huoneistoon on mahdollista kytkeä myös aurinkopaneelijärjestelmä. As Oy Kaarinan Merilän rakennustyöt ovat käynnistyneet keväällä, ja asuntojen ennakkomyynti on käynnissä.

− Kesä on oivaa aikaa vaikuttaa itse asunnon sisäratkaisuihin, Spinkkilä vinkkaa.