Rakennesuunnitelmat aina ajan tasalla

Rakennusinsinööri Mirva Waara pohdiskeli pitkään rakennusalan tarpeita ja puutteita, kunnes hän keksi, että rakennusprojektien olennaisin työväline, nimittäin kohteen pohjasuunnitelma, olisi järkevä tuoda digitaaliaikakaudelle. Vuonna 1997 hän ryhtyi digitoimaan vanhoja talopiirustuksia arkkitehdeille, ja kysyntä oli valtava. Mitä digitoiminen ylipäätään tarkoittaa? – Se tarkoittaa sitä, että teemme vanhoista paperipiirustuksista ja mitoista digitaaliset piirustukset. Olemme erikoistuneet CAD-piirtämiseen, eli teemme piirustukset tietokoneavusteisilla suunnitteluohjelmilla.

digiviivaPäivän toiminta koostuu pitkälti kiinteistöjen mittaamisesta ja ajantasaisten piirustusten luomisesta. Nykyaikaisilla välineillä, kuten laserkeilaimella, saa hyvinkin tarkat kuvat, ja hyvät piirustukset ovatkin kaiken rakentamisen perusta. Digitaalisia versioita on myös helppo päivittää korjaustöiden yhteydessä. Waaralla on kehittämässä arkistoa digitaalisia rakennuspiirustuksia varten, jolloin arkistoa ylläpitämällä piirustukset olisivat aina ajan tasalla.

digiviiva3Digi-Viiva Oy mittaa ja piirtää, Waaran sanoin ilmaistuna, leikkimökeistä linnoihin. Liiketila- ja asuinhuoneistojen mittaukset ovat kuitenkin yleisimpiä töitä. Pienen yrityksen etu on sen joustavuus, nopea reagointi ja huomattavasti vähempi byrokratia kuin suurissa yrityksissä. Waara toivoo kuitenkin kehitystä ja kasvua tulevaisuudelta. – On olemassa rakenteita, joita haluaisin laajentaa, ja pyrin tulevaisuudessa kasvattamaan toimintaa. Toivon myös, että saisin yritykselle jatkajan, jolle voisin välittää keräämäni tiedon ja taidon.