oripään-elementti_solid_House_300_CMYK

Rakennusalalla toivotaan kokonaisvaltaisempaa palvelua

Oripään Elementti on toimittanut julkisivuelementtejä ja halleja maatalouteen vahvalla ammattitaidolla jo 26 vuotta. Kaikki sai alkunsa, kun rakennusbuumi oli kovimmillaan ja betonielementtien toimitusajat pitkiä. Rauli Turusen veljellä oli rakennusliike Espoossa, eikä elementtejä olisi ollut aikaa odotella. Turunen ehdotti veljelleen, että he alkaisivat tehdä niitä itse. Näin uusi yritys perustettiin, ja samalla tiellä on pysytty.

Elementeillä rakentaminen on nopeaa puuhaa; valmiit seinät tuodaan sovittuun aikaan työmaalle ja asennetaan päivässä. Oripään Elementti viimeistelee seinät itsetehdyillä ikkunoilla ja ovilla, sillä puutyöt onnistuvat yhtälailla kuin betonityöt. Nopea toimitusaika on ollut vetonaula, joka on työllistänyt yritystä ahkerasti. – Työt voidaan tehdä jopa viikossa. Viime vuonna perunavarasto paloi eräänä torstaina, ja maanantaina pääsin katsomaan sitä. Seuraavalla viikolla uusi varasto olikin pystyssä ja asiakas erittäin tyytyväinen, Turunen kertoo.

Turunen on huomannut, että kokonaistoimituksia toivotaan yhä enemmän, ja se tulee olemaan tärkeää myös tulevaisuudessa. – Aiemmin asiakkaat neuvottelivat erikseen kaikki projektiin liittyvät osa-alueet kuten putket ja sähköt eri toimijoiden kanssa. Nykyään taas toivotaan, että asiantuntija hoitaa sen heidän puolestaan, tuotantoinsinööri Tuula Lammela kertoo. Siksi Oripään Elementtikin on ryhtynyt toimittamaan asiakkailleen mahdollisimman kokonaisvaltaisia paketteja yhteistyökumppaneiden avulla. Jatkuva toiminnan kehitys on juuri se, mikä pitää yrityksen pinnalla nyt ja tulevaisuudessa.