ekorak_solidhouse_300_CMYK

Rakennusalan moniosaaja

Rakennusalan yrittäjä Jarno Kylä-Kaila pyörittää tällä hetkellä rinta rinnan kahta firmaa – vuonna 1997 perustamaansa toiminimeä sekä nyt vuoden vanhaa Ekorak Oy:tä. – Tarkoitus on kuitenkin pikku hiljaa siirtyä tekemään hommia vain osakeyhtiön kirjoihin, yrittäjä selventää.

Ekorak Oy:n asiakaskunta koostuu sekä yksityisistä että yrityksistä. Ajoittain firma on tehnyt myös alihankintaa Lemminkäisen kaltaisille isommille rakennusliikkeille ja osallistunut moniin julkisiin hankintoihin. Yrityksen liikevaihto onkin varsin lyhyellä aikavälillä peräti kolminkertaistunut.

Asiaan vaikuttanee myös se, että yrittäjä itse on todellinen rakennusalan moniosaaja. Pikkupojasta asti alasta kiinnostunut Kylä-Kaila on ehtinyt toimia niin suunnittelijana, konsulttina, vastaavana työnjohtajana kuin rakennusvalvojanakin. Miehen laaja tausta ja monipuolinen osaamiskenttä takaavat sen, että Ekorak Oy:n oven takaa asiakas löytää lähestulkoon kaiken rakentamiseen liittyvän tieto-taidon. Tarkasti omaa laatuaan valvova Kylä-Kaila panostaa osaamisen ohella myös rehellisyyteen ja avoimuuteen. – Jos esimerkiksi vesikattoa vaihtaessani huomaan muitakin ongelmia, puutun niihin ja ainakin kehotan asiakasta korjaamaan asian.

Kylä-Kaila toimii pääsääntöisesti yksin, mutta tarpeen vaatiessa apuna käytetään alihankkijaverkostoa ja vuokratyömiehiä. Oman henkilöstön palkkaaminen ei yrittäjän mukaan ole vielä ajankohtaista. – Haasteellista on palkata vain yhtä tai kahta miestä töihin. Jos yksi työntekijä sairastuu, tarvittaisiin ainakin 4-5 miestä pitämään toiminta kannattavana, hän perustelee. Tavoitteena on kuitenkin työllistää jo lähitulevaisuudessa nuo 4-5 henkilöä.