Hellberg_solid_house_300_CMYK

Rakentamisen moniosaaja

Viitisen vuotta toiminut Rakennus Hellberg ei ole koskaan rajoittunut pelkästään yhteen rakentamisen osa-alueeseen, vaan on hoitanut ammattitaidolla urakan kuin urakan. – Taitoa ja kokemusta löytyy monesta; talojen rungoista tapetointiin ja laatoitukseen, omakotitalojen saneerauksista pieneen pintaremontointiin, kertoo yrittäjä Kalle Hellberg. Ainoastaan sähkö- ja putkityöt yritys jättää suosiolla muille ammattilaisille.

Tällä hetkellä rakennusliike urakoi Turun Koulukadulla sijaitsevan, 1800-luvun lopulla rakennetun puutalon saneerauksen parissa. Kolmikerroksisesta rakennuksesta ei juuri suoraa kulmaa löydy, joten haastetta hommassa riittää. Lopputuloksesta voi kuitenkin odottaa hienoa, sillä täysin remontoidussa rakennuksessa tulevat yhdistymään niin uudet ajanmukaiset pinnat kuin huikea 3,3 metrin huonekorkeuskin.

Yksi Rakennus Hellbergin toiminnan erikoisalueista on kylpyhuoneremontit, joihin ihmiset nykyään panostavat yhä enemmän. – Remontointi kannattaakin, koska sillä tavoin voidaan säästyä turhilta vesivahingoilta, mutta myös parantaa asumismukavuutta tai nostaa myytävän asunnon arvoa, yrittäjä luettelee. Remonttia harkitessa on hyvä muistaa kotitalousvähennys, jonka avulla saatetaan saada korvatuksi merkittäväkin osa työn aiheuttamista kuluista. Jotkut taloyhtiöt puolestaan ovat valmiita osallistumaan myös tarkoin valvotun vesieristyksen kustannuksiin moitteettoman lopputuloksen takaamiseksi. Tärkeintä remonttia suunnitellessa on kuitenkin varata sille riittävästi aikaa.