Vierasvenesataman yhteyteen rakentuva Ravintola Nooa vastaa asiakkaiden tarpeeseen saada yhdellä kertaa kaikki, mitä he tarvitsevat: Aurajokirannan upean ympäristön terasseineen sekä Turun keskustan nähtävyydet aivan muutaman sadan metrin säteellä.

Ravintola Nooan takana pitkän linjan yrittäjiä

Aurajokirantaan nousevan Ravintola Nooan yrittäjät Tero Sintonen sekä Toni Ljungqvist jakoivat ajatuksiaan tulevasta ravintolakonseptista.

Minkälainen ravintolakokonaisuus Ravintola Nooasta tulee muotoutumaan, ravintoloitsija Tero Sintonen? 

– Ravintola Nooassa tullaan näkemään avokeittiö, jollaisia Turussa ei ole montaakaan. Tulemme tarjoamaan asiakkaille pääasiassa skandityyppistä ruokaa, ja itse ravintola pyritään pitämään hintatasoltaan huokeana ja helposti lähestyttävänä. Meille on tärkeää, että 330 asiakaspaikkaa sisältävästä Ravintola Nooasta tulee koko kansan paikka.

Upea 6,5 metrin korkeudessa oleva kattoterassi tulee olemaan ravintolan kruunu, josta on hulppeat näkymät ympäri jokirantaa. Itse ravintolan lisäksi sataman päädyssä tulee toimimaan myös pieni kahvila, josta asiakkaat voivat ostaa pientä suolaista ja nauttia samalla päiväkahvit.

Vierasvenesataman yrittäjä Toni Ljungqvist, miten kaikki sai alkunsa?

– Ravintolaprojekti lähti käyntiin omalta osaltani jo vuonna 2012, kun ostin aiemmin isälläni toiminnassa olleen kahvilaliiketilan. Halusin kehittää toimintaa laajemmaksi, mutta tuolloin alustavat hahmotelmani jäivät vielä pöytälaatikkoon pölyyntymään. Vuonna 2015 lähdimme arkkitehti Renni Haroman kanssa suunnittelemaan uutta ilmettä ravintolakokonaisuudelle, ja kun saimme vielä Teron mukaan viime vuonna, alkoi idea muotua vauhdilla todeksi.

Miksi uskotte, että Ravintola Nooa tulee menestymään Turussa?

– Missään muualla Suomessa ei ole näin ainutlaatuista konseptia tarjolla. Tämän lisäksi Turku on tällä hetkellä Suomen ykkösravintolakaupunki, jonne tullaan Helsingistä asti ruokailemaan. Kaupunkimatkailu yleistyy myös koko ajan, kun suuret ikäluokat eläköityvät, joten he haluavat päästä palveluiden äärelle helposti.

Vierasvenesataman yhteyteen rakentuva Ravintola Nooa tulee vastaamaan tähän tarpeeseen, kun asiakkaiden saatavilla on yhdellä kertaa kaikki, mitä he tarvitsevat: upea jokirannan ympäristö terasseineen sekä kaikki Turun nähtävyydet aivan muutaman sadan metrin säteellä.