Ojarannan Rakennuksella on käynnissä useita suuria projekteja sekä uudisrakentamisen että saneeraus- ja laajennustöiden saralla.

Reilusti rakentaen

20 vuotta sitten tyhjästä noussut Ojarannan Rakennus Oy on suomalainen menestystarina vailla vertaa. 

Työnantajan ajauduttua konkurssiin timpuri-kirvesmies Markku Koski ei lannistunut vaan päätti perustaa oman yrityksen. Muutaman työmiehen ja omien poikien voimin Ojarannan Rakennus Oy näki päivänvalon vuonna 1996. Toiminta laajeni nopeasti, ja tänä päivänä 100 henkeä työllistävään yritysryppääseen kuuluu Ojarannan Rakennuksen lisäksi Kosken Puunjalostus Oy, Kosken Betonielementti Oy ja Rautanet Koski Oy.

Yrityksen kotipaikka on Koski Tl, pieni, mutta suuria yrityksiä kasvattava varsinaissuomalaiskunta. Tähän asti Turun seudulla ja ympäryskunnissa toiminut Ojarannan Rakennus on nyt laajentamassa toimintaansa entistä lähemmäs pääkaupunkia. Lohjalla jo pitkän aikaa urakoinut rakennusliike tavoittelee uusia projekteja erityisesti Espoon ja Kirkkonummen seutua silmällä pitäen. Luotettavat aliurakoitsijat ja yhteistyökumppanit mahdollistavat projektit kauempanakin.

Yhteistyötä yli yritysrajojen

Toimitusjohtaja Saku Kanasuo painottaa osaavan henkilökunnan, työnjohdon ja kumppaniverkoston merkitystä. Ilman luotettavia tekijöitä kilpailulla alalla menestyminen olisi mahdotonta.

– Koko ketjun on pysyttävä kasassa projektin alusta loppuun asti. Jatkuvan kilpailun ja kilpailijoiden kadehtimisen sijaan alan yritysten tulisi tehdä entistä enemmän yhteistyötä. Voimavarojen yhdistämisessä piilee avaimet onnistuneeseen rakennushankkeeseen, Kanasuo tuumaa.

Tällä hetkellä Ojarannan Rakennuksella on käynnissä useita suuria projekteja sekä uudisrakentamisen että saneeraus- ja laajennustöiden saralla. Mittavin urakka on Somerolle nouseva, lähes 7 000 neliömetrin kokoinen ja 16 miljoonan euron arvoinen Kiiruun koulu, jonka on määrä valmistua vuoden 2018 alussa. Raaseporin kaupunkiin on rakenteilla kokonaisvastuu-urakkana uusi psykiatrian hoitolaitos, Tammisaaren PSYKE. Täysin omaa asuntotuotantoa on nousemassa parhaillaan Lietoon.

– Teemme paljon julkisen puolen projekteja, mutta tulevaisuudessa haluamme panostaa entistä enemmän myös omaan asuntotuotantoon, Kanasuo toteaa.

Työhyvinvointiin kannattaa panostaa

Toiminta-alueen ja tavoitteiden kasvaessa on myös yhteistyöverkoston laajennuttava.

– Varsinkin isoille työmaille tarvitaan väistämättä aina alihankintaa muun muassa tasoitus- ja maalaustöihin sekä LVI-urakointiin. Pyrimme löytämään luotettavia kumppaneita mahdollisimman läheltä työmaata, jotta liian pitkät välimatkat eivät turhaan rasittaisi työmiehiä, Kanasuo kertoo.

– Työntekijöiden viihtyvyys sekä työmotivaation ja -kyvyn ylläpitäminen ovat tärkeitä asioita. Työturvallisuudessa ja -hyvinvoinnissa ei saa säästellä, ja sen vuoksi kustannamme työntekijöillemme esimerkiksi jokavuotiset influenssarokotteet, hän lisää.

Osaava henkilökunta ja yhteistyökumppanit, joustavuus ja ketteryys, reilu peli rakennustyömaalla ja sanassaan pysyminen takaavat Kanasuon mukaan Ojarannan Rakennuksen tasaisen kasvun jatkossakin.