Emeca_solid_house_300_CMYK

Rohkeasti eteenpäin

Paalutustarvikkeita valmistava Emeca Oy on viimeisen viidentoista vuoden aikana noussut nopeasti yhdeksi alansa kärkinimeksi niin kotimaassa kuin maailmallakin. Matalasuhdanteesta huolimatta liikevaihto on kasvanut tasaiseen tahtiin ja viime vuosi olikin yrityksen historian paras. Menestys ei ole kuitenkaan tullut itsestään: – Olemme olleet innovatiivisia ja tehneet pieniä asioita hieman paremmin kuin joku muu. Suuri kiitos kuuluu myös ahkeralle ja innostuneelle henkilökunnallemme, pohdiskelee Emecan omistaja Petri Koivunen.

Betonipaalu on vuosikymmeniä vanha ja hyväksi havaittu tuote, johon voi olla vaikea keksiä mullistavia muutoksia. Pari vuotta sitten Emeca kuitenkin lanseerasi yhdessä Lujabetonin kanssa uuden pienpaalukonseptin, joka onkin lähtenyt myymään hyvin. Kyseessä on normaalia lyhyempi paaluelementti, joka sopii esimerkiksi rivi- ja pientalokohteisiin. – Ideana on, että kun tuotetta ei tarvitse katkoa, maksaa asiakas vain siitä minkä todella tarvitsee. Pienpaalu säästää myös tilaa ahtailla tonteilla, Koivunen kertoo.

Yksi syy Emecan menestykseen taantumankin aikana on se, että paalutettavia kohteita on nykyään yhä enemmän. – Kaupungistuminen on globaalistikin kasvava trendi ja sen vuoksi kasvukeskuksissa on usein jäljellä enää ne heikommat tontit, joille ei voi rakentaa ilman paalutusta, Koivunen tietää.

Globaalia on myös Emecan oma toiminta ja yrityksellä onkin oma konttori myös USA:ssa. Viime aikoina uusia asiakkuuksia on lisäksi solmittu mukavaan tahtiin Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Mahdolliseen nousukauteen Emeca valmistuu myös kotimaassa mm. tilalaajennuksin.