Runosmäen-lämpö_solidhouse_300_CMYK

Runosmäessä odotetaan bioenergialla toimivaa lämmityslaitosta

Runosmäen Lämpö on 1970-luvun alussa perustettu huoltoyhtiö, joka on alueen kiinteistöjen omistuksessa. Omakustannehintaan pyritään tarjoamaan niin isännöintiä, kiinteistöhuoltoa, siivousta kuin lämpöäkin. Kun kaikki palvelut hankitaan saman katon alta, on hinta tehokkaampi ja jokainen onnistuminen ja epäonnistuminen yhteinen asia.

Vaikka pääosa liikevaihdosta tulee omistavilta tahoilta, tuotetaan palveluita myös muille. Esimerkiksi isännöintiä tarjotaan laajemmallakin alueella kuin pelkästään Runosmäessä. Kiinteistöhuolto sen sijaan toimii pitkälti lähinurkilla, jolloin kohteet ovat lähellä ja palveluiden saatavuus siten nopeaa. – Osoituksena teknisen huollon osaamisestamme toimivat lukuisat uudet Turun kaupungin kohteet, joihin lukeutuu mm. Impivaaran uimahalli, terveyskeskuksia, kouluja ja päiväkoteja, kertoo toimitusjohtaja Juha Kangasniemi.

Runosmäen alueen 1970-luvulla rakennetuissa taloissa saneeraukset ovat edenneet hyvin. Urakointikapasiteettia riittää silti yhä edelleen, ja kohteisiin tehdään niin putkiremontteja, sähköjärjestelmän parannuksia kuin uusia hissejäkin. Mietinnässä on myös lisäneliöiden hankkiminen taloja korottamalla.

Myös oman lämmöntuotannon saattaminen ajan tasalle on Runosmäen Lämmössä ajankohtainen aihe. – Raskaspolttoöljylaitoksemme toimii nyt varaenergialähteenä, pääenergian otamme kaukolämmöstä. Tavoitteemme on kuitenkin saada oma bioenergialla toimiva laitos mahdollisimman pian, jolloin pystymme tarjoamaan ekologisempaa lämmitysmuotoa, Kangasniemi kertoo.