dawn-nature-sunset-trees_muokattu_300_CMYK

Säästöjä lämpöpumppuratkaisuilla

Erilaiset lämpöpumput ovat huolettomia ja kustannustehokkaita vaihtoehtoja perinteisille lämmitysratkaisuille. Oikea laitteisto löytyy nykyään kiinteistöön kuin kiinteistöön.

Maailmalämpö MIL Oy on toiminut nykyisellä nimellään reilut viisi vuotta, mutta yrityksen juuret juontavat aina vuoteen 1956 saakka, jolloin toimitusjohtaja Hannu Tuomikosken isoisä aloitti kylmälaitehuollon Salossa. Nykyään Maailmalämpö MIL myy, asentaa ja huoltaa erilaisia lämpöpumppuratkaisuja ja kylmälaitteita. Yhden puhelinsoiton takaa asiakas siis löytää kaiken tarvitsemansa palvelun ja voi olla varma, että myös lupa-asiat ja takuut ovat kunnossa.

Monipuolinen ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu alkaa olla tuttu lämmitysratkaisu jo suurimmalle osalle kuluttajista. Sen avulla hoituu niin lämmitys kuin jäähdytyskin, tarvittaessa myös ilman kuivatus. Jos asunnossa on takka tai muu tulisija, levittää ilmalämpöpumppu siitä saadun lämmön tasaisesti ympäri huoneistoa. – Lämpöpumppu on oiva ratkaisu myös kesämökille tai autotalliin, jossa se pitää yllä mukavaa peruslämpöä. Laitteiston kontrollointi puolestaan helpottuu etäohjauksen ansiosta, kertoo huoltopäällikkö Henrik Holm.

Ilma-vesilämpöpumppu kattaa pienemmän energiantarpeen

Myös ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpönsä ulkoilmasta, mutta siirtää sen huoneilman sijaan veteen, jota hyödynnetään käyttöveden lämmityksessä , lattialämmityksessä tai patteriverkossa. – Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu esimerkiksi uusiin matalaenergiataloihin tai pieniin kiinteistöihin, joihin maalämmön asentaminen ei ole kannattavaa, Holm kertoo. Laitteistoja löytyy useassa eri kokoluokassa ja ne voidaan asentaa myös puu-, öljy- tai sähkölämmityksen rinnalle.

Maalämpö on kannattava investointi

Maalämpöön siirtymistä kannattaa puolestaan harkita, jos kiinteistön öljyn kulutus on yli 2000 litraa vuodessa. – Maalämmön avulla energiankulutus laskee vanhassa öljylämmitystalossa jopa neljäsosaan entisestä. Lisäksi investointi nostaa aina myös kiinteistön arvoa, kertoo myynnistä vastaava Marko Suominen. Järjestelmältään hiljainen ja siisti maalämpö sopii yhtä hyvin niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin kuin teollisuushalleihinkin. Aivan kuten muihinkin lämpöpumppuratkaisuihin, voidaan myös maalämpöön liittää jäähdytysmahdollisuus.

Kotitalousvähennyksen ja kertyvien säästöjen ansiosta maalämpöpumpun hankinta on järkevää. Rahoitusta investointiin voi hakea joko meiltä tai pankista. Fiksu investointi kerta kaikkiaan.