sat_electric_oy_13052015_044

Sähköä ja valoa kaikenlaisiin kohteisiin

www.sat-electric.fi

 

Fiksulla sähkösuunnittelulla ja -ratkaisuilla voi säästää energiaa, luoda tunnelmaa ja tehdä niin kodista kuin työympäristöstäkin toimivan.

Sat-Electric Oy on vuonna 2001 perustettu sähkösuunnittelua ja -urakointia sekä teollisuuden kunnossapitoa tarjoava yritys, jonka toimipaikka sijaitsee Kokemäellä. – Pääasiallinen toimialueemme on Satakunta, mutta käytännössä toimimme koko Etelä-Suomen alueella. Kaukaisin projektimme löytyy Oulusta, joten tarvittaessa liikumme laajemminkin, hallituksen puheenjohtaja Timo Tuominen selventää.

Valttina monipuolisuus

Yhtiön vahvuus on monipuolisuus. – Teemme sähkösuunnittelua, -urakointia ja automaatio-ohjelmointia. Teollisuuden kunnossapidon avulla huolehdimme, että asiakkaiden toiminta ja tuotanto pyörii kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Tällä saralla meillä on jatkuva valmius reagoida asiakkaan muuttuviin tarpeisiin ja tilanteisiin, Tuominen jatkaa.

Yhtiön osaajajoukostakin löytyy niin kokemusta kuin nuoruuden intoa. – Teemme hyvin monipuolisesti sähkötöitä pienistä suuriin projekteihin. Sähkösuunnittelua teemme teollisuusasiakkaiden suurempiin kohteisiin, mutta myös pientaloihin. Jokainen kohde on omanlaisensa, joten monenlaista ammattitaitoa tarvitaan, suunnittelusta ja työnjohdosta vastaava Jukka Helin lisää.

Tunnetko määräykset?

Sähkösuunnittelu tehdään aina yhteistyössä asiakkaan kanssa.  – Suunnittelussa huomioidaan luonnollisesti aina määräysten asettamat vaatimukset, joista asiakas ei välttämättä ole edes tietoinen. Määräyksethän muuttuvat jatkuvasti ja niissä on pysyttävä ajan tasalla. Tästä hyvä esimerkki on Viestintäviraston tuore linjaus, jok akoskee antenni- ja yleiskaapelointijärjestelmiä, Tuominen kertoo.

Ei omille sähkövirityksille!

Uusitaanko vanhojen asuntojen sähköistystä riittävässä määrin vastaamaan nykypäivän tarpeita? – Mielestäni ei ja aika usein vanhoissa asunnoissa näkee jopa pelottavia, itse tehtyjä virityksiä. Sähköistyksessä on aina syytä muistaa turvallisuus ja etenkin paloturvallisuus. Siksi kehottaisin teettämään kodin sähkötyöt aina ammattilaisilla. Vakuutusyhtiölläkin on oma näkemyksensä asiaan vahingon sattuessa, Helin muistuttaa.

Automaatiolla fiksuja ratkaisuja

Energiansäästö on kaikkien huulilla. – Ledien ja valaistuksen ohjauksen avulla voidaan säästää energiaa niin pientaloissa kuin teollisuudessakin. Esimerkiksi teollisuuskohteissa valot saattavat palaa turvallisuussyistä yötä päivää. Nykytekniikalla valaistus voidaan säätää portaattomasti tarpeen mukaan ja räätälöidysti läsnäolotunnistimien tai -painikkeiden avulla. Aivan yhtä lailla kotonakin voi erilaisilla valaistusratkaisuilla luoda erilaisia tunnelmia. Jos pienkodin rakentajalla on korkeat vaatimukset valaistuksen suhteen, suosittelen käyttämään valaistus- tai sisustussuunnittelijaa, joka tietää nykytekniikan suomat erilaiset mahdollisuudet. Silloin syntyy toimiva ja energiatehokas lopputulos, Tuominen toteaa.