mm-sähkö_solid_house_300_CMYK

Sähköasioissa kannattaa luottaa ammattilaiseen

MM-Sähkö on vuonna 2008 perustetun Takametsän voima Oy:n aputoiminimi. Molemmat toiminnat saivat alkunsa, kun yrittäjä Mauri Määttänen osti kolme tuulimyllyä energiantuotantoa varten ja päätti sittemmin pistää pystyyn myös oman sähkötöitä urakoivan toiminimen yhdessä poikansa kanssa.

MM-Sähkön asiakaskunta on laaja ja siihen kuuluu niin yksityisiä, yrityksiä kuin julkisia toimijoitakin. Enemmikseen yritys on keskittynyt uudispuolen sähköurakoihin mutta mukaan mahtuu myös saneerauskohteita. Yksi viimeisimmistä on paikallinen huoltamo, jolle MM-Sähkö toteutti kokonaisvaltaisen energiaremontin. – Kaikki vanha tekniikka meni siellä uusiksi ilmastointia ja lämmitysjärjestelmää myöten. Vaihdoimme myös valaisimet ledeihin ja ulkovaloissa otimme käyttöön himmennystoiminnon yöaikaan, Määttänen kertoo toimista, joilla huoltamon sähkönkulutus saatiin tippumaan jopa puoleen entisestä.

Kohde osoittaa, että jos uusiutuva energia ja sillä saavutettavat säästöt kiinnostavat, on MM-Sähkö asiantuntija jonka puoleen kääntyä. – Kontakteillamme saamme järjestettyä kaiken kuntoon ja vieläpä järkevään hintaan, Määttänen vakuuttaa. Yrittäjä toivoo, että rakentamista suunnittelevat olisivat muutenkin aktiivisesti yhteydessä sähköalan ammattilaisiin, sillä valitettavan usein kentällä edelleen törmää kaverin kaverin suorittamiin viritelmiin. – Ihmiset uskovat kai säästävänsä siten kustannuksissa, Määttänen pohtii. Turvallisuudesta ei kuitenkaan kannattaisi tinkiä, ja monet tarvikkeetkin saa ammattilaisen kautta huomattavasti edullisemmin kuin kuluttajamyymälöistä.