Rakennus Antti J. Ahola on erikoistunut vanhoihin kiinteistöihin, arvokiinteistöihin, suojeltuihin kohteisiin sekä turvaluokiteltuihin kohteisiin.

Saneeraaja näkee pintaa syvemmälle

Rakennus Oy Antti J. Ahola perustettiin vuonna 1996 saneerausalan rakennusliikkeeksi.

– Tuohon aikaan saneeraus oli terminä jollain tapaa tuntematon, ja puhuttiin vain remontoinnista. Suuret rakennusliikkeet vierastivat koko toimialaa, mutta koska alalle oli selvää kysyntää, päätimme lähteä mukaan ja opetella alan kiemurat. Olemme onnistuneet siinä kohtuullisen hyvin. Tällä hetkellä olemme kymmenen suurimman saneeraajan joukossa Suomessa, ja Rakennuslehden tilastojenkin mukaan kaikkiaan 25. suurin rakennusliike maassa, toimitusjohtaja kertoo.

Yritys työllistää tällä hetkellä 66 henkeä, joista puolet on rakennusmiehiä ja -naisia, puolet taas teknistä henkilöstöä. Yrityksen toimipisteet sijaisevat Hyvinkäällä sekä Pohjois-Haagassa.

– Olemme erikoistuneet vanhoihin kiinteistöihin, arvokiinteistöihin, suojeltuihin kohteisiin sekä turvaluokiteltuihin kohteisiin. Suurimpia tilaajia meillä ovat Helsingin kaupunki, Senaatti-Kiinteistöt, vakuutusyhtiöt sekä ympäristökunnat ja –kaupungit ja yritykset. Myös joskus yksityishenkilöt, Ahola kuvailee.

Vanhoille kartanoille uusi elämä

Yksityishenkilöiden palvelemisessa Rakennus Oy Antti J. Aholalla on mittava kokemus etenkin arvokiinteistöjen saneerauksista. Yrityksen referensseihin on kertynyt muun muassa Etelä-Suomesta kymmenkunta kartanoa, jotka on laitettu uuteen kuosiin.

– Ne ovat aina erittäin mielenkiintoisia hankkeita. Munkkiniemen kartano on yksi viimeisimmistä. Helsingin Kulttuuritalon saneerasimme perusteellisesti, olemme myös käyneet Hampurissa saneeraamassa Merimieskirkon sekä sen tontilla sijainneen majoitusrakennuksen. Finlandia-talossa olimme pääurakoitsijana silloin, kun marmorijulkisivut uusittiin, ja koko pääsalin uusiminen on meidän käsialaamme.

Aholalla on mielenkiintoinen suhde Hyvinkäällä paraikaa meneillään olevaan saneeraukseen, jossa vanhaa Rantasipi Sveitsiä valmistellaan matkailukeskukseksi.

– Sitä rakennettiin 70-luvulla kahdessa vaiheessa, ja olin tuolloin mukana työnjohtajana. 2000-luvun taitteessa olimme saneeraamassa sitä, ja nyt kevättalven aikana olemme purkaneet taloa ja kasanneet sitä uudestaan. Kolmas kierros siis menossa. Lokakuun loppuun mennessä projektin pitäisi olla maalissa. Kaksi kolmasosaa hotellihuoneista saneerataan täydellisesti ja keittiö purettiin runkoon asti. Kokoustiloja sekä hotellin isoa ravintolaa siistitään, ja kahden eri hotellirakennuksen väliin rakentuu uudisosa, johon tulee Superparkin tilat lapsille, nuorille ja miksei aikuisillekin ajanvietekäyttöön. Kiinteistöön mahdutetaan lisäksi viisi uutta elokuvateatteria. Neljä tulee vanhoihin tiloihin ja yhteen tehdään laajennus. Kaupunki on vahvasti mukana Sveitsin kehittämishankkeessa, Antti Ahola toteaa.

Työntekijät yrityksen tärkein voimavara

Ammattitaito ja -ylpeys ovat arvoja, joihin rakennusliikkeessä nojataan vahvasti. Yritys pyrkii viimeiseen asti toteuttamaan tilaajan toiveet ja tekemään saneerauksesta työmaan, joka luovutetaan aikataulun mukaan, sopimuksen mukaisessa kunnossa. Kaikkia hankkeeseen osallistuvia ihmisiä on muistettava arvostaa.

– Ilman osaavia, ammattitaitoisia ihmisiä tästä ei tule yhtään mitään, Ahola tietää.

Taitavat ja kokeneet ammattilaiset kykenevät näkemään rakennuksen iästä, käytöstä ja ulkonäöstä paljon seikkoja, jotka auttavat projektin läpiviemisessä. Yllätyksiä varsinaisessa saneeraustyössä tulee vastaan kohtuullisen harvoin.

– Jos kutsumme itseämme saneerausalan ammattilaisiksi, meidän on kyettävä ulkona kadulla seistessä näkemään, millaisin menetelmin rakennus on tehty, millaiset ovat sen rakenteet ja mitä on odotettavissa, kun työt käynnistetään. Rakentamisen menetelmät ovat muuttuneet sadan vuoden aikana radikaalisti ja on tunnettava vanhan rakennuksen rakenteiden toimivuus, ettei tee sille vahinkoa. Ehdoton edellytys on kyetä erottamaan, mikä on kantavaa rakennetta ja mikä ei, ennen kuin lähdetään purkutöihin.

Suutari aikoo jatkossakin pitäytyä lestissään ja yrityksen päämäärä on toimia edelleen kannattavasti, mutta maltillista kasvua noudatellen.

– Tärkein asia on se, että pidämme huolta työntekijöistämme, Antti Ahola toteaa lopuksi.