Klaus_kaikkonen_solidhouse_web

Sataporras toteuttaa vaativimmatkin puutyöt

Sataporras on erikoistunut puupuolen mittatilaustöihin, olipa kyse portaista, kaiteista tai kokonaisesta kahvilan tai ravintolan sisustuksesta.

Puuseppä Klaus Kaikkonen on toiminut alalla jo vuodesta 1995 lähtien, joten referenssilistalta löytyy merkittäviä julkisia rakennuksia, kuten Oopperatalo ja Musiikkitalo Helsingissä sekä mm. Vuosaaren Aurinkorannan lehtikuusikaiteet ja lukuisia kahviloita ja ravintoloita ympäri Suomen. Pääasiassa Sataporras kuitenkin valmistaa portaita ja kaideratkaisuja yksityiskoteihin ja julkitiloihin. – Toimin pääasiassa yksin, joten mittavat projektit eivät yksin onnistu. Teen tiivistä yhteistyötä paikallisten toimijoiden sekä metalli- ja lasialan osaajien kanssa, jolloin mittavammatkin projektit hoituvat, Kaikkonen kertoo.

Kaikkonen on halunnut erikoistua nimenomaan mittatilaustyönä toteutettaviin erikoistuotteisiin.  – Ne ovat mielenkiintoisia, mutta myös haasteellista töitä, sillä jokainen projekti on aina uniikki kokonaisuus. Tähän mennessä kaikki työt ovat kuitenkin onnistuneet hienosti, sillä ehdottomia vahvuuksiani ovat tekninen osaaminen ja luovuus. Olen viime vuosien aikana valmistanut myös jonkin verran ovia ja ikkunoita saneerauskohteisiin. Päätuotteita ovat kuitenkin puuportaat ja kaiteet sekä julkitilapuolelle mitä tahansa  puusta. Hoidan myös tarvittaessa tuotteiden asennuksen ja toimin laajalla alueella Jyväskylästä aina eteläiseen Suomeen asti.

Portaiden osalta Kaikkonen kertoo tekevänsä suunnitelmat asiakkaalle portaidensuunnitteluohjelmalla. – Näin asiakkaalla on mahdollisuus nähdä miltä lopputulos näyttää eri materiaaleilla ja kaideratkaisuilla. Porrasmateriaaleista suosituin on tällä hetkellä koivu, sillä se on kestävä puulaji. Mäntyportaita ei valmisteta juuri lainkaan.