Yleissiivous Oy toteuttaa monen muun siivousprojektin ohella työmaasiivouksia Helsingin lastensairaalan työmaalla.

Siivous on osa kiinteistön elinkaariajattelua

YLEISSIIVOUS_160www.yleissiivous.fi

 

Siivous on taitolaji, joka vaatii monipuolista osaamista ja tietämystä. Siksi myös siivousliikkeen valintaan kannattaa panostaa.

Ei ole suinkaan aivan sama, kuka kiinteistön siivouksesta vastaa, sillä ammattitaitoinen siivoaminen vaatii paljon muutakin kuin vain ämpärin ja rätin.

– Alalla on paljon sekä hyviä että ei niin hyviä yrityksiä, tietää Uudellamaalla vaikuttavan Yleissiivous Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kangas.

– Siivousliike on kohtuullisen helppo perustaa, joten alalle tulee ajoittain myös yrittäjiä, jotka eivät välttämättä osaa pyytää työstään oikeaa hintaa. Se puolestaan vääristää kilpailua. Yleissiivous Oy on toiminut jo sen verran kauan, että asiakkaat ovat oppineet tuntemaan sekä meidät että alan kuviot ja luottavat toimintaamme, hän lisää.

Siivousyritystä valittaessa on Kankaan mukaan hyvä kiinnittää huomiota yrityksen toimintavuosiin ja referensseihin. Siivousohjelmasta ei kannata myöskään tinkiä säästöjen toivossa vaan mieltää siivous ennemminkin osaksi kiinteistön elinkaariajattelua.

– Ammattitaitoinen yritys osaa tarjota siivoukset oikeaan aikaan ja oikean laajuisina. Kun työ tehdään kunnolla ja perusteellisesti, ei sitä tarvitse toistaa niin usein. Siivousohjelmasta kannattaa tehdä mieluummin laaja kuin liian suppea, koska silloin siivoojilla on mahdollisuus tehdä hyvää jälkeä, mikä puolestaan vähentää erillisveloitettavien lisätöiden määrää, Kangas neuvoo.

Perheyrityksen pitkä historia

Vuonna 1979 perustettu Yleissiivous Oy on monipuolinen siivousalan perheyritys, joka työllistää tänä päivänä viitisenkymmentä työntekijää. Yrityksen toiminta lähti kuitenkin aikoinaan liikkeelle varsin pienestä.

– Vanhempani toimivat talonmiehinä Karjala-talossa Käpylässä ja alkoivat siivota siellä. Pikkuhiljaa he saivat lisää kohteita myös Pasilasta ja siinä vaiheessa oli aika perustaa siivousliike, kertoo yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2011 työskennellyt Kangas.

Palvelut räätälöidään aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja panostamme todella paljon omavalvontaan.

Tänä päivänä Yleissiivous Oy:tä työllistävät ensisijaisesti toimisto- ja rakennussiivoukset, mutta myös erikoisemmat keikat kuten homepölysiivous, kalmasiivous sekä nokipuhdistukset . Lisäksi yritys tarjoaa myös kiinteistöpalveluun liittyviä pienimuotoisia töitä, kuten ruohonleikkuuta, lumitöitä sekä katto- ja julkisivupesuja. Kattava palvelutarjonta takaa sen, että hommia riittää tasaisesti ympäri vuoden.

Ammattitaito palkitaan uskollisilla asiakkailla

Kangas on ylpeä yrityksensä hyvästä maineesta ja osaamisesta eikä syyttä – Yleissiivous Oy:n pitkäaikaisimmat asiakassuhteet ovat kestäneet nimittäin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Syitä tähän on monia.

– Palvelut räätälöidään aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja panostamme todella paljon omavalvontaan. Myös työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää, sillä he ovat yrityksemme käyntikortti kentällä joka päivä. Koulutamme henkilöstöämme, jotta he pysyvät kartalla uusimmista aineista ja laitteista ja osaavat käyttää niitä työssään tehokkaasti. Yksi ehdoton kilpailuvalttimme on myös mahdollisuus palvella asiakkaitamme nopeasti kaikissa lisätilauksissa. Sitä varten meillä on erillinen yksikkö, joka liikkuu ympäri Uudenmaan tehden erilaisia keikkaluontoisia siivouksia, Kangas kertoo.

Uusi Lastensairaala 2017 tämän hetken merkittävä kohde

Toimistosiivous on Yleissiivous Oy:n ykköspalvelu, mutta myös rakennussiivous on työllistänyt yritystä viime aikoina yhä enemmän. Syynä tähän lienee se, että työmailla kiinnitetään nykyään entistä enemmän huomiota pölynhallintaan ja yleiseen järjestykseen.

Työmaasiivouksen parista löytyy myös Yleissiivous Oy:n tämän hetken merkittävä kohde, Helsingin Uusi Lastensairaala 2017.

– Aloitimme työt lastensairaalassa reilu vuosi sitten ja jatkamme siellä edelleen kunnes rakennus on valmis. Vastuullamme ovat työmaan pölynhallintaan liittyvät tehtävät. Koska kyseessä on lastensairaala, vaaditaan kohteessa korkeimman P1 puhtausluokan ylläpitoa, Kangas kertoo.

Käynnissä oleva kohde on hieno lisä Yleissiivous Oy:n referenssilistalle ja auttaa yritystä varmasti myös tulevaisuudentavoitteissaan, joihin kuuluu hillitty kasvu.

– Tärkeintä meille on kuitenkin jatkaa työtämme samaan malliin, ammattitaidolla ja osaamistamme kehittäen, Kangas sanoo.