rakenne-tikka_solid_house_4_300_CMYK

Sisäkattojen suunnittelu ja asennus on taitolaji

Sisäkattojen suunnittelu ja asennus on taitolaji, jossa vaaditaan kokemusta ja tietoa. Rakenne Tikka Oy on alan kokenut osaaja.

Rakenne Tikka Oy tarjoaa ammattitaitoista sisäkattojen ja väliseinien asennustyötä materiaaleineen pääosin rakennuskohteiden pääurakoitsijoille. Yhtiö on vuonna 1989 perustettu sisäkattojen ja väliseinien asennusliike. Takataskussa on siis kahdenkymmenen vuoden vankka kokemus, joka näkyy ja kuuluu kentällä. – Meillä on hyvä maine osaavan työnjohdon ja hyvien tekijöiden ansiosta. Periaatteena on, että hoidamme kaikki työt aina ammattitaidolla maaliin. Laadusta emme tingi, sillä alan ammattilaisina laadun on oltava läsnä kaikessa tekemisessä, yksikön päällikkö Timo Walden painottaa. Rakenne Tikka Oy tekee tällä hetkellä parinkymmenen asentajan voimin sisäkattojen ja väliseinien asennustöitä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Miksi hinta ratkaisee?

Waldenin mukaan sisäkaton toteutus lähtee tarjouspyynnöstä, jonka perusteella asiakkaalle lähdetään rakentamaan tarjousta. – Kilpailutamme tarjouspyynnön materiaalit eri toimittajilla ja muodostamme sen perusteella hinnan, joka näyttää tällä hetkellä yleensä ratkaisevan pelin. Mielestäni on sääli, että laadun sijaan tarjouskilpailuissa ratkaisee tänä päivänä pelkkä hinta kun lopputuloksen kannalta olisi pikemminkin tarpeen painottaa laatua, tarjoavan yrityksen toimintamalleja, toiminta- ja toimitusvarmuutta. Haluaisin todella nähdä, että alalla tehtäisiin valinnat muiden kriteerien kuin halvimman hinnan perusteella, sillä loppupeleissä laatu ratkaisee, Walden ihmettelee.
Kokemus tuo näkemystä

Waldenin mukaan sisäkatoissa käytetään tyypillisesti materiaaleina kipsiä, villaa, puuta ja metallia. – Villa on suosittu materiaali sen akustoivien ominaisuuksien johdosta. Tänä päivänä käytetään melko rohkeasti erilaisia verhousmateriaaleja ja arkkitehdit ovat hyvin valveutuneita materiaalien suhteen. Meillä on kokemuksen myötä myös hyvin vahva tuotetuntemus, joten voimme otamme tarvittaessa kantaa myös rakennesuunnittelijan suunnitelmiin. Toteutuksessa on nimittäin huomioitava katon paino, sillä kattoelementit ovat usein hyvin painavia. Se edellyttää runkoelementiltä vahvoja pito-ominaisuuksia.